Ga met deBuren mee naar Parijs!

Je bent hier:  Home » Nieuws » Ga met deBuren mee naar Parijs!

Elke zomer gaat het Vlaams-Nederlands huis deBuren met jonge makers naar Parijs. Ze krijgen er de kans om twee weken lang aan nieuw materiaal te werken en in gesprek te gaan met elkaar en met gerenommeerde auteurs en sleutelfiguren uit het literaire veld en het medialandschap. Voor, tijdens en na de residentie stellen de makers enkele keren met een redacteur hun werk op scherp. Ook stripmakers komen in aanmerking!

Wie? De kandidaat schrijft in het Nederlands en is op 30 juni 2021 minstens 18 jaar en niet ouder dan 30 jaar.
Wat? Je werkt aan nieuw materiaal: één vrije bijdrage en één opdrachttekst.
Waar? Stichting Biermans-Lapôtre, Parijs.
Wanneer? 17 tot en met 30 juli 2021. 

 Je kandidaat stellen voor de Parijsresidentie is kosteloos.

Als je geselecteerd wordt, vergoedt deBuren logies, reiskosten van en naar Parijs, en je ontvangt een tegemoetkoming voor (spijs-)kosten.

Nog voor je hun werk leerde kennen, gingen onder anderen deze makers mee:

Lize Spit, Nina Polak, Rebekka de Wit, Marieke Lucas Rijneveld, Aya Sabi, Joost Oomen, Sabrine Ingabire, Dewi de Nijs Bik, Carmien Michels, Jan Postma, Simone Atangana Bekono, Jelmer Mommers, Younes van den Broeck, Lies van Gasse, Emma Lesuis, Charlotte Van den Broeck, Obe Alkema, Maxime Garcia Diaz en Lotte Lentes.

 

De Stichting Biermans-Lapôtre

Voor, tijdens en na de residentie stellen de makers enkele keren met een redacteur hun werk op scherp. Ook stripmakers komen in aanmerking!

Ze gingen er in gesprek met onder meer:

Radna Fabias, Arnon Grunberg, Adriaan van Dis, Rachida Lamrabet, Maxim Februari, Annelies Verbeke, David Van Reybrouck, Maud Vanhauwaert, prof. dr. Gloria Wekker en alleskunner Rashif El Kaoui.

Alle info over de Schrijfresidentie van deBuren vind je op de website van het Huis van vertrouwen. Ook tips om je kandidatuur in te dienen, en het magazine. Deadline: maandag 22 februari 2021 om 11:00 (Brusselse tijd). 

En neen, Maarten Vande Wiele heeft niet aan deze call meegedaan. Desalniettemin is zijn tweeluik I love/I hate Paris een fantastische strip.