Heden Verse Vis: ‘Op weg’

Je bent hier:  Home » Nieuws » Heden Verse Vis: ‘Op weg’

In het jongste nummer van Stripgids kan u een heerlijke aflevering van Heden Verse Vis lezen, een ironisch commentaar op de Bronzen Adhemar van (en voor) Charel Cambré. ‘De Twee Adhemarrekes’ was een knipoogje naar beide winnaars, Cambré en Marc Legendre (die de Bronzen Adhemar in 2013 won). En voor wie fan is van deze bijzondere reeks is er goed nieuws.

Legendre en Chambré begonnen de reeks op Facebook, als een recht-voor-de-raapse kijk op het reilen en zeilen van en in de stripwereld. Al snel volgde Eppo met een reeks Heden Verse Vis-gags. En nu is er zopas in datzelfde blad het (lange) verhaal Op Weg van start gegaan. Never change a winning team, moet het duo gedacht hebben, want opnieuw jagen ze de bonzen uit de stripwereld onder het juk van hun dolkomische blik door. Net als een resem collega’s, lezers, handtekeningenjagers en andere vrolijke lui. Anders dan vele andere blikken in de spiegel is deze reeks lichtvoetig en (zelf)relativerend. Er moet gelachen kunnen worden, nietwaar?

Never change a winning team, moet het duo gedacht hebben, want opnieuw jagen ze de bonzen uit de stripwereld onder het juk van hun dolkomische blik door.

Op Weg wordt een verhaal van 52 pagina’s. Elke twee weken publiceert Eppo twee pagina’s. Dat wordt 26 keer smullen.

Heden Verse Vis (c) Legendre & Cambré