Aimée de Jongh in Vrij Nederland

Je bent hier:  Home » Nieuws » Aimée de Jongh in Vrij Nederland

Heuglijk nieuws lazen we op de Facebookpagina van de internationaal geprezen Nederlandse stripmaakster Aimée de Jongh. Voortaan mag ze in VN (afkorting voor Vrij Nederland), een van de meest gerespecteerde want journalistieke kwalitatieve weekbladen, een bijdrage leveren. De eerste kunt u vrij en voor niks lezen op de website van het blad.

Onder het kopje ‘Over VN’ lezen we het volgende: 

‘Het afgelopen decennium is ongelijkheid uitgegroeid tot een van de meest complexe en frustrerende uitdagingen van de wereldeconomie. Ongelijkheid van kansen, ongelijkheid tussen generaties, ongelijkheid tussen vrouwen en mannen, en natuurlijk ongelijkheid van inkomen en welvaart. Ze bestaan binnen onze maatschappijen en – helaas – groeit de ongelijkheid in veel landen.’ Dit schreef IMF-directeur Kristalina Georgieva op 7 januari dit jaar.

Georgieva maakt zich zorgen en dat doen wij ook: hoe zaken in de wereld worden verdeeld, is wat ons betreft hét belangrijkste agendapunt van 2020. Het komende jaar staat voor Vrij Nederland dan ook in het teken van ‘de verdeling’. Door ons te richten op verdelingsvraagstukken, komen alle belangrijke veranderingen van deze tijd aan bod. De vraag hoe zaken worden verdeeld, is cruciaal in de zorg, het onderwijs, de woningmarkt en de economie.

We kijken verder, graven dieper en presenteren onderzoek waarmee je geholpen wordt in het aanscherpen van je visie op de wereld en jezelf.”

Het komende jaar staat voor Vrij Nederland dan ook in het teken van ‘de verdeling’.

Mooi is dat VN kiest om te investeren in een stripmaker, naast al dat journalistieke tekstuele vuurwerk. Daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Lees de strip: https://www.vn.nl/stripverhaal-onafscheidelijk-aimee-de-jongh/

In Stripgids #5 gingen we op bezoek in het atelier van Aimée.

(c) Aimée de Jongh