Stripdagen Haarlem 2021 geannuleerd

Je bent hier:  Home » Nieuws » Stripdagen Haarlem 2021 geannuleerd

De afgelopen weken heeft het bestuur van Stichting Beeldverhaal Nederland zich gebogen over de vraag of het reëel is te verwachten dat Stripdagen Haarlem in juni 2021 georganiseerd kan worden, op de manier zoals iedereen dat gewend is en graag wil. Er is slecht nieuws.

Het bestuur van Stichting Beeldverhaal Nederland heeft, in overleg met de betrokkenen, definitief besloten Stripdagen Haarlem te verplaatsen naar 3 t/m 12 juni 2022.

Hiervoor zijn een aantal belangrijke redenen.

  • Ten eerste weten de organisatoren op dit moment nog steeds niet hoe Nederland er over een paar maanden aan toe is. Stripdagen Haarlem is een veelomvattend festival en dat willen ze graag zo houden. In de huidige situatie is niet te zeggen hoe Stripdagen Haarlem 2021 binnen de corona-maatregelen eruit zou gaan zien, en is men bang te veel te moeten inleveren op de uitgangspunten van het festival.
  • Ook is de komst – en veiligheid – van de buitenlandse gasten, van wie een aantal een expositie zouden inrichten, nog steeds in het geding. 

Om kort te gaan: de onzekerheden zijn op dit moment nog zo groot dat men liever de keuze maken het festival een jaar uit te stellen en de 15e editie te vieren met al het moois en leuks dat bij een jubileum hoort. Alle ideeën en plannen blijven daarbij gehandhaafd, omdat men ook het festivalthema ‘Wereldbouwers’ meeneemt naar 2022. 

Noteer daarom vast in uw agenda:

3 t/m 12 juni 2022 – Stripdagen Haarlem – 15e editie

En het persbericht besluit: “Ondertussen zitten we niet stil en broeden we op mogelijkheden om 2021 niet helemaal een striploos jaar in Haarlem te laten zijn. Er zijn al voorzichtige plannen, en zodra we hier mee over kunnen meedelen, komen we graag bij u terug.”

In de huidige situatie is niet te zeggen hoe Stripdagen Haarlem 2021 binnen de corona-maatregelen eruit zou gaan zien

Affiche Haarlem 2020 (c)