Expotip ‘Monumenten gestript’

Je bent hier:  Home » Nieuws » Expotip ‘Monumenten gestript’

Kasteel Beauvoorde in Veurne opent zijn poorten voor een prachtige, nieuwe expo, ‘Monumenten gestript’. Die neemt klein en groot mee op een erfgoedwandeling doorheen een aantal prominente stripreeksen van eigen bodem. Iedereen kent ze: de strips van Suske en Wiske, Kiekeboe, Nero, de Rode Ridder… En kijk eens, in deze stripverhalen komen behalve bijzondere figuren ook vaak monumenten voorkomen.

Tijdens deze doe-expo maakt u kennis met een aantal bekende maar ook minder bekende monumenten in Vlaanderen. Ontdek bij welk kasteel Margaretha van Bourgondië van haar paard viel, wie het Atomium ontwierp, in welk monument Mercator gevangen zat… en veel meer. ‘Monumenten gestript’ is een interactieve expo die kinderen aan de hand van beelden uit strips meeneemt op een avontuurlijke reis door de geschiedenis van een aantal Vlaamse monumenten.

Praktisch

Vanaf 12 jaar: 8 euro
Reductie (65+, kinderen vanaf 3 jaar, groepen): 6 euro
Gratis voor kinderen jonger dan 3 jaar.

  • Audiogids wordt aangeboden via QR-codes, die u met uw smartphone kunt scannen. Het is aangeraden om oortjes mee te brengen.
  • Gelieve op voorhand uw tijdslot te reserveren.
  • Een bezoek duurt ongeveer 1 uur. 

 

Alle info op de website van het Kasteel Beauvoorde.

 

‘Monumenten gestript’ is een interactieve expo die kinderen meeneemt op een reis door de geschiedenis van een aantal monumenten.

De Schat van Beersel