Residenties in het Frans Masereel Centrum

Je bent hier:  Home » Nieuws » Residenties in het Frans Masereel Centrum

De internationale residentiewerking van het Frans Masereel Centrum neemt elk jaar tussen januari en september de vorm aan van zowel Kunstenaarsresidenties (6 weken) als Essay Residenties (3-6 weken). Ook ù kunt zich melden! De deadline is 19 mei.

Jaarlijks worden ongeveer 50 nationale en internationale kunstenaars, onderzoekers, critici en academici geselecteerd via een open call. De nadruk ligt daarbij op ontwikkeling en creatie. Voorkennis van analoge of digitale grafische technieken is niet vereist. Het najaar is gererveerd voor kunstenaarscollectieven, studenten aan hogescholen en universiteiten, artistieke co-werkers, etc.

Alle info vindt u hier: https://fransmasereelcentrum.be/nl/residenties/ 

Hedendaagse kunstenaars kunnen tijdens een Kunstenaarsresidentie de eigen praktijk verbreden en verdiepen middels een veelvormig, print-gerelateerd project. De focus ligt daarbij op ontwikkeling en creatie in een of meer van onze ateliers.

Het Frans Masereel Centrum is een hedendaags kunstencentrum dat een kunstenaarsgericht artistiek programma combineert met een internationale residentiewerking voor kunstenaars en curatoren, met specifieke aandacht voor printed matter-at-large.

interieur Frans Masereel Centrum