Save the date: ‘AL GAL Inkijk in het universum van GAL’

Je bent hier:  Home » Nieuws » Save the date: ‘AL GAL Inkijk in het universum van GAL’

Cultuurcentrum Mechelen presenteert een wonderlijke tentoonstelling van cartoonist en illustrator Gerard Alsteens (°1940) alias GAL, naar aanleiding van zijn 80ste verjaardag en 60 jaar lange carrière. De expo stond eigenlijk vorige zomer gepland maar werd om de gekende redenen een jaartje uitgesteld.

GAL is een icoon onder de politieke tekenaars in België.  Hij is in de eerste plaats bekend omwille van zijn wekelijkse picturale tekeningen voor Knack die zeer kritisch en nooit vrijblijvend zijn. De expo toont echter veel meer dan dat. Je ontdekt het universum van deze creatieve duizendpoot aan de hand van schilderijen, paneeltjes en tal van verrassende objecten.

 Gerard Alsteens studeerde aan de afdeling schilderkunst en grafiek aan het St.Lukas-instituut in Brussel. Later zou hij er ook docent worden. Hij vestigde zijn reputatie als cartoonist en politiek tekenaar tussen de jaren 60 en 80 met cartoons in De Nieuwe en De Zwijger. Vanaf 1983 is hij de huistekenaar van Knack. Zijn werk werd vaak bekroond en in 2019 ontving hij van de VUB een eredoctoraat voor zijn jarenlange engagement en kritisch inzicht.

Zijn werk werd vaak bekroond en in 2019 ontving hij van de VUB een eredoctoraat voor zijn jarenlange engagement en kritisch inzicht.

Parallel met de tentoonstelling verschijnt het gelijknamige boek bij Stockmans Art Books. Vormgeving: Maxim Backx en Yannick Moonen

Tickets

Omwille van Covid is het aantal bezoekers op de tentoonstelling beperkt. Je koopt best vooraf je tickets voor een bepaald tijdsslot. Via https://cultuurcentrum.mechelen.be/al-gal

AL GAL. Inkijk in het universum van GAL
12 juni tot 22 augustus 2021
Woensdag tot zondag, 13:00-18:00
CCM – Tentoonstellingszalen

 Standaard: 8 euro
-26 jaar: 6 euro
Uitpas met Kansentarief: 1,50 euro

(c) GAL