Lancering ‘De Vleesvrije Stad’

Je bent hier:  Home » Nieuws » Lancering ‘De Vleesvrije Stad’

Eerder kondigden wij hier de crowdfundingsactie van ‘De Vleesvrije Stad’ aan. Het boek wordt vrijdag live voorgesteld in het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger, platform voor creatie en innovatie. En het mooie is: jij kunt er gewoon bijzijn, zo, vanuit je zetel!

Of je nu al jaren geen vlees eet, flexitariër bent of af en toe al dan niet onbewust wat minder vlees eet, de vleesvrije stad lijkt steeds dichterbij te komen. In een tijd waarin het klimaat, dierenwelzijn en gezondheid onderwerpen zijn die vaak ter discussie staan komt het onderwerp ‘vlees’ vaak snel naar boven.

Het boek De Vleesvrije Stad (in 10 jaar) is een samenwerkingsverband tussen 17 tekenaars en schrijvers, opgezet in het afgelopen Corona-jaar, vanuit een gedurfd en hoopvol toekomstperspectief: een wereld zonder dierenuitbuiting. In deze graphic novel wordt in tien beeldverhalen laten zien hoe we zo’n vleesvrije stad in de komende tien jaar kunnen realiseren. Tijdens deze aflevering gaan we in gesprek met de tekenaars van het boek en andere toekomstdenkers.

vr 7 mei, 20.30
Livecast Pakhuis de Zwijger
gratis
Hieronder ziet u alvast de indrukwekkende line-up.

In een tijd waarin het klimaat, dierenwelzijn en gezondheid onderwerpen zijn die vaak ter discussie staan komt het onderwerp ‘vlees’ vaak snel naar boven

Sprekers De Zwijger