Stripfeest in Brussel wordt Stripmaand

Je bent hier:  Home » Nieuws » Stripfeest in Brussel wordt Stripmaand

Van 10 september tot 10 oktober 2021 is het Stripfeest er weer, deze keer met een speciale editie die een maand lang zal duren. Talrijke activiteiten worden aangeboden op verschillende locaties in de hoofdstad. Dit jaar heeft striptekenaar Bastien Vivès de schitterende affiche voor deze editie ontworpen, een beeld met Corto Maltese.

Dit jaar zal het Stripfeest een hele maand in beslag nemen! Dit om de geldende gezondheidsmaatregelen na te leven en de bezoekers een fantastische ervaring te bieden.  Vier weken om te reizen door het fascinerende universum van de personages en hun auteurs. Gedurende de hele maand komen bezoekers van alle leeftijden en genres aan hun trekken dankzij een rijk en gevarieerd programma. Van klassieke strips tot graphic novels en manhwas, de negende kunst zal in al zijn vormen en kleuren vertegenwoordigd zijn.

Hier kan je een leuke quote zetten. Heb je hem niet nodig? Dan kan je met je muis over deze tekst gaan en op het groene vuilbakje klikken.

Dit jaar heeft de Franse striptekenaar Bastien Vivès de affiche van het Stripfeest getekend. De beroemde held van Hugo Pratt, Corto Maltese, komt erin voor. De auteur zal het legendarische personage opnieuw op avontuur sturen in het album Océan noir, dat op 1 september bij Casterman verschijnt.

Korea, eregast

Dit jaar, ter gelegenheid van de 120ste verjaardag van de diplomatieke betrekkingen tussen Korea en België, heeft het Stripfeest het genoegen om dit land als speciale gast te mogen verwelkomen. Er zullen tentoonstellingen en activiteiten worden georganiseerd om Koreaanse kunstenaars in de schijnwerpers te zetten. Een uitgelezen kans om de fascinerende wereld van de negende kunst uit dit prachtige land te ontdekken.

Willy Vandersteenprijs

De stripboekenmarkt is de laatste jaren wat kwetsbaarder geworden. Het is vaak moeilijk voor professionals in de stripwereld om met hun werk een fatsoenlijk inkomen te verdienen. Om de creativiteit van deze auteurs te steunen, reikt de Brusselse overheid de Atomiumprijzen uit in het kader van het Brussels Stripfeest. De meeste van deze prijzen worden in contanten uitgereikt om de winnaars in staat te stellen hun werk te financieren. Dit jaar zullen elf prijzen worden toegekend, op 10 september. Waaronder de Willy Vandersteenprijs, die door Stripgids i.s.m Sabam for Culture wordt georganiseerd. Op 10 september weten we dus wie Wauter Mannaert opvolgt!

En nog een belangrijke datum: op 18 september stellen we in Muntpunt het nieuwe nummer van Stripgids voor. Als alles goed gaat, komt de auteur van het dossier over de Spaanse strip, Gerardo Vilches, dan naar Brussel. Meer info volgt! 

(c) Maria Medem

Een bezoek in alle veiligheid

De evenementen, tentoonstellingen en activiteiten van het Stripfeest komen uiteraard in aanmerking voor het Brussels Health Safety Label (het Brussels veiligheidslabel dat eerder deze zomer werd gelanceerd in samenwerking met het internationale certificeringsbedrijf Socotec). Alles zal worden georganiseerd volgens de regels die door de veiligheidsraad zijn bepaald. Bezoekers zal ook worden gevraagd de hygiëneregels van de organisatie na te leven, die gebaseerd zijn op de gezondheidsmaatregelen van de overheid die van kracht zijn op het tijdstip van het evenement. Alvorens naar het evenement te gaan, zullen ze worden uitgenodigd om zich te informeren op de website van het Stripfeest.

 Voor meer informatie over de verschillende activiteiten en de Atomiumprijzen, kan u terecht op https://stripfeest.brussels/  (website wordt regelmatig bijgewerkt).