Robin komt uit de kast

Je bent hier:  Home » Nieuws » Robin komt uit de kast

Begin deze maand was er groot nieuws: in de nieuwste uitgave van de maandelijkse stripreeks ‘Batman: Urban Legends’, outte Batmans beroemde sidekick Robin zich als biseksueel.

Het zesde nummer van de serie toont het personage Tim Drake. Hij is het derde personage dat de Robin-mantel opneemt in de geschiedenis van DC Comics. Drake stemt ermee in te daten met een andere man. Na een zogenaamd “gloeilampmoment” – na lange overpeinzingen  over wat hij wou weten wat hij “tot nu toe” wil (en wat niet), bezoekt Tim het huis van Bernard Dowd, een oude vriend. Voordat Robin afrekent met alweer een nieuwe schurk, had hij eerst een gezellig etentje met Dowd.

“Ik ben echt blij dat je goed thuis bent gekomen. Ik heb veel nagedacht over die nacht, en ik… ik weet niet wat het voor mij betekende. Nog niet. Maar ik wil het graag uitzoeken”

“Ik ben echt blij dat je goed thuis bent gekomen. Ik heb veel nagedacht over die nacht, en ik… ik weet niet wat het voor mij betekende. Nog niet. Maar ik wil het graag uitzoeken”, zegt Tim. “Ik hoopte dat je dat zou doen. Tim Drake… wil je met me op date?”, vraagt ​​Bernard. “Ja… Ja, ik denk dat ik dat wil”, antwoordt Tim.

Robin

Dit maakt Robin van Tim Drake onderdeel van een kleine maar bekende groep canonieke LGBTQIA2+-personages in het DC Comics-universum. Met onder mee Kate Kane’s Catwoman, Harley Quinn, Poison Ivy, Renee Montoya, Alan Scott the Green Lantern en een paar andere ondersteunende personages. Op Twitter regende het enthousiaste en dankbare reacties.

Het jongste nummer van Stripgids #9 bevat overigens een uitgebreid dossier over strips en de wereld van de LGBTQIA2+. U leest er hier meer over: https://stripgids.org/stripgids_edities/stripgids-9/