Legendarische tattoo-kunstenaar Henk Schiffmacher in Brussel

Je bent hier:  Home » Nieuws » Legendarische tattoo-kunstenaar Henk Schiffmacher in Brussel

In Stripgids #8 kon u een uitgebreid artikel lezen over de fascinerende wereld en dito geschiedenis van de tattoo. Heel vaak figureren allerlei personages en motieven op de huid, en die zijn door iemand eerst getekend… Een van de tatoeëerders die in dat stuk worden opgevoerd is de Nederlander Henk Schiffmacher. Morgen – 1 september – is hij in Brussel.

Aanleiding is een signeersessie in de (erg fraaie, dat moet gezegd) Taschen boekwinkel op de Zavel. Hij komt er het kloeke TATTOO. 1730s-1970s. Henk Schiffmacher’s Private Collection signeren, van 18u tot 19u.

De legendarische tatoeëerder en historicus Henk Schiffmacher neemt de lezer in dat boek mee op een persoonlijke reis door de geschiedenis van het tatoeëren van de jaren 1730 tot de jaren 1970 in dit extra grote boek met verbluffende tattoo-artefacten en ontwerpen. Het boek toont meer dan tweehonderd jaar wereldwijde tattoo-geschiedenis en brengt het beste van Schiffmachers beroemde privécollectie samen met levendig persoonlijk commentaar door deze meester.

Schiffmacher biedt een fascinerend perspectief op de geschiedenis van tatoeages door zijn persoonlijke reflecties en wilde avonturenverhalen

Inheemse tatoeages

De afgelopen veertig jaar heeft Henk Schiffmacher zijn hart en ziel in zijn collectie gestort en tatoeagetekeningen, ontwerpen, foto’s en artefacten van over de hele wereld verzameld. Elk van de vijf hoofdstukken van het boek bevat vele nooit eerder vertoonde hoogtepunten uit deze collectie en omvat litho’s, etsen, tatoeage-instrumenten, schilderijen, foto’s, posters, uithangborden, originele tekeningen en tattoo-ontwerpen die in de branche bekend staan ​​als flash, waaronder uiterst zeldzame vintage flashsheets van grote spelers in de vroege westerse tatoeage.

De uitgestrektheid en verscheidenheid van tatoeages over de hele wereld wordt beschreven in de meer dan 700 afbeeldingen van het boek, waaronder de inheemse tatoeages van de Māori en de eilandbewoners in de Stille Zuidzee, de oude tradities van Azië en de oorsprong van ouderwetse westerse tatoeages in Europa en de Verenigde Staten. Staten. Het boek bevat ook een tiental originele illustraties van Schiffmacher in zijn onnavolgbare stijl, evenals een persoonlijke inleiding die Schiffmachers eigen reis beschrijft als zowel kunstenaar als verzamelaar die zijn kijk op de reis van de kunst van de underground naar de mainstream heeft gevormd

Henk Schiffmacher

Schiffmacher biedt een fascinerend perspectief op de geschiedenis van tatoeages door zijn persoonlijke reflecties en wilde avonturenverhalen. In dit boek leert de lezer niet alleen over de geschiedenis van het tatoeëren, maar ook over de avonturen achter het maken van een van de grootste tattoo-collecties ter wereld. En wel door een autodidactische tattoo-artiest die verliefd is op de kunst en iedereen die haar vernieuwd heeft.

TATTOO. 1730s-1970s. Henk Schiffmacher’s Private Collection

Hardcover, 29 x 38,8 cm, 6,13 kg, 440 pagina’s, 125 euro, meertalige editie in het Engels, Frans en Duits.

Afspraak in de TASCHEN boekhandel, Grote Zavel 35, 1000 Brussel tussen 18 en 19 uur.
U dient te reserveren.