Toon je werk aan een uitgever (op 7 oktober)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Toon je werk aan een uitgever (op 7 oktober)

De Grote Strippitch 2021 is een initiatief van het Belgisch Stripcentrum en de Vereniging Raymond Leblanc. Het doel is een platform te creëren voor contacten tussen enerzijds jonge tekenaars en scenaristen, en anderzijds vertegenwoordigers van Belgische en buitenlandse uitgeverijen en professionelen uit de stripwereld.

Om zoveel mogelijk ontmoetingen te kunnen garanderen in een onvoorspelbare gezondheidscontext werd voor het jaar 2021 een covid-safe formule van de jaarlijkse strippitch uitgewerkt. Het evenement vervangt tegelijk de klassieke masterclass van de Prijs Raymond Leblanc.  

Verspreid over drie donderdagen tijdens het Stripfeest, op 9 en 16 september (Franstalige uitgevers) en op 7 oktober (Nederlandstalige uitgevers), ontvangt een panel van uitgevers van 14u30 tot 17u auteurs op afspraak. De ontmoetingen worden gespreid in de tijd, om ze met zekerheid te laten doorgaan volgens de strengste gezondheidsregels. Elk pitchmoment wordt voorafgegaan door een een masterclass van 14u tot 14u30, een korte voorstelling van tips & tricks voor jonge auteurs die een project willen voorstellen (met Q & A). 

Het BSC moedigt de jonge tekenaars en scenaristen aan om zich goed voor te bereiden op de ontmoeting

Praktisch

Inschrijven is verplicht, zowel voor de masterclass als de ontmoetingen, en kan via het daartoe bestemde Google Form voor 4 oktober (voor 7 respectievelijk 14 september voor de sessies van 9 respectievelijk 14 september). Het is jammer genoeg niet mogelijk om voor verschillende data in te schrijven (om een maximaal aantal auteurs te kunnen ontvangen).

We vragen op het formulier om een selectie van uitgevers met wie je graag een afspraak wil. Het aantal afspraken per uitgever is beperkt tot maximum 15. We doen al het mogelijke om voor minstens 1 van de gevraagde uitgevers een afspraak vast te leggen (waarschijnlijk meer, maar dit kan pas bevestigd worden afhankelijk van het aantal deelnemers).

Voor de workshop wordt de complete lijst met de gegevens van de deelnemer aan de deelnemende uitgeverijen overgemaakt. U ontvangt ook een bevestiging met de timing van uw afspraken die we vragen te respecteren. De duur van één afspraak is maximaal 10 minuten. We vragen u ook om in het museum de geldende coronamaatregelen te respecteren. 

Het BSC moedigt de jonge tekenaars en scenaristen aan om zich goed voor te bereiden op de ontmoeting, des te meer omdat de tijd voor ieder afzonderlijk gesprek beperkt is. Een reeks video’s laat u toe de uitgevers op voorhand beter te leren kennen. In een specifieke compilatie worden de verwachtigen van uitgevers over dossiers behandeld. 

De Grote Strippitch is gratis voor alle deelnemers.

(c) Daniel Fouss

Programma

9 september

Van 14u tot 14u30 : masterclass in het Frans – VOLZET
Trucs et astuces pour la présentation d’un projet BD. En présence des éditeurs. Animation :  Thierry Tinlot

Van 14u30 tot 17u : pitchmoment – VOLZET
Aanwezige uitgevers : Casterman / Dargaud / Flagey / Futuropolis / Le Lombard

16 september
Van 14u tot 14u30 : masterclass in het Frans – VOLZET
Trucs et astuces pour la présentation d’un projet BD. En présence des éditeurs. Animation :  Thierry Tinlot
De 14h30 à 17h : pitchmoment – VOLZET

Aanwezige uitgevers : Dupuis / Kronikas / Le Lombard / Loo Hui Phang (voorzitter van de jury van de Prijs Leblanc) / 64_page

7 oktober
Van 14u tot 14u30 : masterclass in het Nederlands
Tips en tricks voor het pitchen van een stripproject. Panelgesprek met de aanwezige uitgevers.
Van 14u30 tot 17u : pitchmoment Nederlandstalige uitgevers
Aanwezige uitgevers: Bries / Menlu / Oogachtend / Pulp de Luxe / Soul food comics / Stripgids