Groot Rotterdams Atelier Weekend: 459 kunstenaars op 56 locaties

Je bent hier:  Home » Nieuws » Groot Rotterdams Atelier Weekend: 459 kunstenaars op 56 locaties

Van Crooswijk tot Coolhaven, van Hillevliet tot Hillegersberg, overal in Rotterdam gooien kunstenaars hun deuren voor één weekend open voor kunstliefhebbers. De coronacrisis maakt het voor kunstenaars lastig om werk te presenteren. Vanuit de beperkende maatregelen is door organisator Piet de Jonge gezocht naar mogelijkheden: “Door zoveel locaties tegelijk te openen is het voor iedereen mogelijk om kunst in eigen buurt te ontdekken.” En je hoeft niet alleen te kijken, op 25 en 26 september kun je werk direct bij de kunstenaar in het atelier kopen. 

 

Rotterdam kent veel ateliercomplexen: gebouwen waar meerdere kunstenaars werkruimte hebben. Het gaat vaak om prachtige, oude schoolgebouwen waar lokalen worden gebruikt als atelier en bezoekers verspreid kunnen rondlopen. Dat er sterke behoefte is om zichtbaar te zijn in de stad, blijkt uit het feit dat er 459 kunstenaars mee doen in deze tweede editie van het evenement. Van schilderkunst tot fotografie, van beeldhouwkunst tot mode, verspreid over 56 locaties zijn alle kunstdisciplines vertegenwoordigd. 

 Support your locals

Een mooie bijkomstigheid in tijden van corona: Tijdens de eerste editie verkocht bijna de helft van de kunstenaars één of meer werken, vaak aan buurtbewoners. Het principe support your locals is een speerpunt, maar het is ook een goed moment om ateliers in andere wijken te ontdekken. Organisator Piet de Jonge: “Het Groot Rotterdams Atelier Weekend draait om openbaarheid en diversiteit. De verscheidenheid aan nationaliteiten in de stad wordt weerspiegeld in de Rotterdamse kunstscene. Dit evenement nodigt uit om op een culturele ontdekkingsreis te gaan.”

“Dit evenement nodigt uit om op een culturele ontdekkingsreis te gaan.”

Tijdens dit weekend worden op verschillende locaties ook kunstworkshops en extra programmering georganiseerd. Op grootrotterdamatelierweekend.nl staat het actuele overzicht van alle deelnemende locaties, kunstenaars en extra activiteiten. Op Instagram en Facebook worden dagelijks kunstenaars en locaties uitgelicht.

Ook heel wat stripmakers en illustratoren doen mee. Ontdek het volledige programma op grootrotterdamatelierweekend.nl

GRAW