Zine Club is terug!

Je bent hier:  Home » Nieuws » Zine Club is terug!

Muntpunt, de grootste Nederlandstalige bibliotheek van Brussel en onze partner in crime voor lanceringen, organiseert voor de derde keer de geweldige Zine Club. Ben je dol op tekenen, verhalen vertellen en papier? Dan is dit iets voor jou!

Zine Club is terug! Het is de wekelijkse afspraak voor iedereen die houdt van tekenen, schrijven, knippen en plakken. Een special guest zorgt voor inspiratie: elke week komt een zinemaker of collectief mee tekenen en over hun werk praten. Laat je creativiteit de vrije loop en maak zines samen.

De voertaal van Zine Club is Engels, maar iedereen is welkom. Breng je vrienden mee!

Het is de wekelijkse afspraak voor iedereen die houdt van tekenen, schrijven, knippen en plakken

De speciale gasten zijn:

  • Liesbeth van Heuverswijn. Liesbeth is een beeldend kunstenaar uit De Pinte. Ze is de koningin van grijswaarden, met een speciale voorliefde voor potlood op papier. Al haar tekeningen zijn het gevolg van haar aandacht voor schijnbaar banale beelden die haar omringen.
  • Joëlle Dubois. Haar werk balanceert op de grens tussen ernst en ironie. Als kind was ze al gefascineerd door manga, robots, kunstmatige intelligentie… Alles wat met nieuwe media te maken heeft, vindt ze enorm fascinerend. Ze woont en werkt in Gent.
  • Eleonore Zschau. Eléonore is een striptekenaar en illustrator uit Brussel. Ze heeft een grote liefde voor kinderliteratuur en illustratie, maar de laatste tijd gebruikt ze de vorm van graphic novels om haar verhalen te vertellen.
  • Barak Rima. Barrack, geboren in Tripoli, verdeelt zijn tijd tussen Brussel en Beiroet, Libanon. Hij is striptekenaar en filmmaker, en lid van het in Beiroet gevestigde Samandal-collectief. We gaan hem ontmoeten in Lagrange Points Brussels, de ultieme culturele ruimte voor boeken, muziek en kunst uit de Arabische wereld en daarbuiten.
  • Martha Verschaffel. Martha maakt verhalen waarin beelden suggereren in plaats van verduidelijken. Haar donkere en vervreemdende tekeningen komen voort uit dromen, nachtmerries en obsessies. Haar debuut ‘Lily’ verscheen in 2015 bij Bries. Ze publiceert ook in eigen beheer haar eigen zines en geïllustreerde tijdschriften. Martha woont en werkt in Gent.
  • Juan Pablo Plazas. Juan Pablo is een Colombiaanse antropoloog en kunstenaar die in Brussel woont en werkt. Hij is gefascineerd door het vermogen van mensen en gemeenschappen om de wereld op verschillende manieren te interpreteren. In zijn kunst haalt hij alledaagse voorwerpen en grondstoffen uit hun gewone context en transformeert ze in sculpturen of kent ze rollen toe in een performance. Door deze handeling doorbreekt hij het ‘perfect normale’ en nodigt ons uit om objecten te begrijpen als geanimeerde, levende materie.
  • Jan Vandeplancke. De Antwerpse kunstenaar maakt objecten die het best te omschrijven zijn als levende tekeningen. Door meerdere werken samen te brengen in installaties, creëert hij voor elk object een nieuw kaderverhaal.
  • José Quintanar. José is geboren in Madrid, maar woont en werkt in Rotterdam. Hij is een kunstenaar met een achtergrond in strips en architectuur. In zijn boeken onderzoekt hij graag de mogelijkheden van het tekenen als spel. José heeft verschillende volledige strips en kunstenaarsboeken uitgebracht. Zijn werk is tentoongesteld in galerieën van New York tot en met Berlijn. Hij is ook de mede-oprichter van de onafhankelijke uitgeverij Ruja Press.

Het volledige programma, data (5 oktober t/m 30 november) en  uren vind je op de website van Muntpunt.

Lees er meer over, in Bruzz, een artikel over de start van Zine Club, alweer in 2018.

Zine CLub (c) Gabri Molist

Muntpunt

De grootste Nederlandstalige bibliotheek van Brussel. Het startpunt voor nieuwsgierige geesten. Het infopunt voor wie z’n weg zoekt in de stad. Het vertrekpunt voor iedereen die wil wonen, werken, studeren of leven in het bruisende Brussel. Voor iedereen die wil lezen, leren of deelnemen aan het stadsleven. Voor wie even wil rusten of relaxen, surfen of schuilen, ook bij mooi weer. Voor wie een verhaal zoekt of wie het kwijt wil, ook aan ons.

Spring binnen. Beleef Brussel. Blijf nieuwsgierig.

Muntpunt is een initiatief van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Vlaamse overheid.

Afbeeldingen: Gabri Molist