Redactieraad Stripgids breidt uit

Je bent hier:  Home » Nieuws » Redactieraad Stripgids breidt uit

Met grote vreugde melden we dat twee nieuwe krachten de redactieploeg van Stripgids met onmiddellijke ingang versterken. Welkom, Jana en Eva! Het doel blijft onverminderd ambitieus: het beste stripblad van de Lage Landen maken.

Wie zijn deze twee redactieleden?

Jana Vasiljević is een multidisciplinaire kunstenares uit ex-Joegoslavië, met een achtergrond in storytelling, illustratie en community arts.  In haar werk wisselt zij af tussen haar persoonlijke praktijk, intieme werken waarin ze persoonlijke verhalen centraal stelt; en samenwerkingspraktijken waarin ze bij voorkeur werkt rond projecten die ze van betekenis vindt voor een breed publiek. Jana nam internationaal deel aan verschillende projecten, workshops, tentoonstellingen en residenties in de Graphic Colony of Youth (Belgrado), Sarjakuvakeskus – Finnish Comics Center & HIAP (Helsinki), In De Ruimte (Gent), Street Gallery (Belgrado), Die Angewandte (Wenen), Galleri Storck (Oslo), PA-F (St. Erme) en anderen.  Tijdens Jana’s studententijd ontstonden meerdere samenwerkingsverbanden. De collectieven Tieten Met Haar (TMH) en Les VoiZines groeiden uit tot een belangrijk onderdeel van de alternatieve kunstscène in België en Europa.  Recent startte Jana het collectief Garden Of Delights (G.O.D.) op, een gloednieuw feministisch kunstcollectief dat de verborgen structuren en machtsdynamieken onderzoekt die ten grondslag liggen aan niet-erkende en niet gewaardeerde arbeid.
Zie cargocollective.com/janavicost

(c) Jana Vasiljević

Het doel blijft onverminderd ambitieus: het beste stripblad van de Lage Landen maken.

Eva Hilhorst wilde fotograaf worden, maar kwam er tijdens haar studie op de kunstacademie achter dat ze met de combinatie van tekeningen en tekst beter verhalen kan vertellen. In Brussel, waar zij zes jaar woonde is zij zich gaan toeleggen op het journalistieke  beeldverhaal. Terug in Nederland besloot ze dat het medium daar ook aandacht verdiende. Ze publiceerde een aantal getekende artikelen, onder andere in Trouw. In 2015 initieerde zij Drawing the Times, het internationale platform voor graphic journalism. Met dank aan de Stimuleringsfondsen voor de Journalistiek en de Creatieve Industrie. Hier brengen graphic journalists van over de hele wereld achtergronden bij het nieuws in beeld, waarin zij met hun unieke handschrift een persoonlijke betrokkenheid bij het onderwerp laten zien en door middel van beeld ingewikkelde zaken inzichtelijk maken.
Zie https://drawingthetimes.com/

(c) Eva Hilhorst

Eva en Jana versterken de huidige ploeg. Benieuwd wie dat zijn? Hun namen vind je elders op deze website.