Expo ‘In het hoofd van Charel Cambré’ wegens succes verlengd

Je bent hier:  Home » Nieuws » Expo ‘In het hoofd van Charel Cambré’ wegens succes verlengd

Goed nieuws voor wie nog niet de tijd gehad heeft om de expo ‘In het hoofd van Charel Cambré’ in het Belgisch Stripmuseum in Brussel te bezoeken. De expo, die eerder al te zien was in de Warande in Turnhout, wordt wegens succes verlengd tot en met 5 december 2021.

In de tentoonstelling stap je als het ware het hoofd van Bronzen Adhemar-laureaat Charel Cambré in en maak je kennis met de meest hardwerkende tekenaar van Vlaanderen. Met veel aandacht voor zijn topreeks Amoras, de volwassen versie van Suske en Wiske, maar ook voor andere reeksen als de koningsstrip Filip & Mathilde, Robbedoes en Kwabbernoot, Suske en Wiske Junior, Jump en Pinanti United. Dat Cambré een echte duizendpoot is bewijzen de talrijke karikaturen van bekende medemensen én zijn prachtige schilderijen die ook tentoongesteld worden. Als kers op de taart kan je ook zijn werkkamer ‘bezoeken’.

Als kers op de taart kan je ook zijn werkkamer ‘bezoeken’

Pagina uit de ridderroman 'Die historie van Galien rethore'.

Expo ‘Duizend Bommen en Castraten’ komt thuis in Turnhoutse bibliotheek

 

Op de exacte plek waar strippionier Jan Smet in 1979 de allereerste Stripgidsdag organiseerde, staat vandaag een expo gebaseerd op zijn levenswerk ‘Duizend Bommen en Castraten’. Jan beschrijft in dat lijvige en onvolprezen boek hoe censuur stripauteurs in haar macht hield rond thema’s als geld, drugs, racisme, taalgebruik en seks. De bijhorende expo neemt je mee door een eeuw van spanningen, met aan de ene kant tekenaars en scenaristen, aan de andere kant uitgevers, hoofdredacteurs, pastoors en politici.

 Na een doortocht in BOZAR in Brussel komt ‘Duizend Bommen en Castraten’ thuis in het huis waar ook het stripdocumentatiecentrum is gevestigd dat naar Jan Smet is vernoemd. Daar zijn Stripgids en Bibliotheek Turnhout bijzonder trots op. 

Duizend bommen en castraten (c) Kim

Expo ‘X – Censuur en Beeldcultuur’ ook verlengd! 

De geweldige tentoonstelling ‘X – Censuur en Beeldcultuur’ in het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is eveneens verlengd. Daar kan u terecht tot 30 januari 2022. Deze expo bevat veel strips en is de ideale aanvulling op ‘Duizend bommen en castraten’.
Alle info op https://speelkaartenmuseum.turnhout.be/x-censuur-en-beeldcultuur