Uitgeverij Bries presenteert ‘Passages’

Je bent hier:  Home » Nieuws » Uitgeverij Bries presenteert ‘Passages’

Uitgeverij Bries presenteert op 21 november om 15u in het KASK haar nieuwste boekenworp: ‘Passages’, van Martha Verschaffel. Om 15u30 gaat Martha Verschaffel in gesprek met Kris Latoir – van uitgeverij het balanseer en van boekhandel Het Paard van Troje. Aansluitend is er een signeersessie. In het tekenkabinet loopt een kleine expo met originelen uit het boek.

Cirque KASK, Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent

In Passages lopen ‘tijd’ en ‘keuzes maken’ als twee rode draden doorheen vier verhaallijnen

Het boek

De tafel is gedekt, de koffie staat klaar. Twee meisjes klimmen in een boom, hoger en hoger, links of rechts. Een vrouw zoekt haar weg in een verlaten landschap. Nog één keer proberen.

In Passages lopen ‘tijd’ en ‘keuzes maken’ als twee rode draden doorheen vier verhaallijnen. De verhaallijnen lijken ook verweven, maar is dit wel zo? Of speelt Verschaffel met het verwachtingspatroon van de lezer die in elke verhaallijn een stukje van een vierdelige puzzel ziet?

Passages (c) Martha Verschaffel - Bries

De auteur

Martha Verschaffel (°1987) behaalde een master beeldende kunst, studierichting illustratie (Sint-Lucas Gent). Ze woont en werkt in Gent. Ze is actief als tekenaar en doceert daarnaast aan het KASK en aan de Academie voor Beeldende Kunst in Gent.

Ze maakt en tekent verhalen waarin de beelden het verhaal eerder suggereren dan verduidelijken. Haar donkere, bevreemdende potloodtekeningen vertrekken vanuit dromen en nachtmerries.

Haar tekeningen/kortverhalen worden gepubliceerd in Rekto/Verso, Le Vif, Stripgids. Verschaffel geeft haar eigen zines uit (kleine boekjes met beperkt aantal pagina’s en in beperkte oplage) en ze is als tekenaar verbonden aan Kunstencentrum Vooruit.

In 2015 verscheen het debuutalbum Lily bij uitgeverij Bries. Passages is haar tweede volwaardige album.

 www.marthaverschaffel.com