Kalmthout in beeldekes II: boek en expo

Je bent hier:  Home » Nieuws » Kalmthout in beeldekes II: boek en expo

In het Arboretum Kalmthout te Kalmthout in de provincie Antwerpen, een van de oudste en meest gevarieerde bomen- en plantentuinen in Vlaanderen, kunt u volgend weekend naar ‘Kalmthout in beelekes’ gaan kijken, een uniek stripproject.

Deze tweede editie presenteert figuren als Vettige Rik, de frituuruitbater van Heide

Uniek, want stripliefhebber en inwoner van Kalmthout Jan Francken bracht met de hulp van een aantal stripmakers enkele historische dorpsfiguren opnieuw tot leven. Afgelopen vrijdag werd de tweede editie voorgesteld.

Francken kreeg in 2018 het idee om het stripalbum ‘Kalmthout in Beelekes’ te lanceren, in navolging van ‘Brussel in beeldekes’, een stripproject van de Erfgoedcel Brussel.  Voor die eersteling schakelde Jan de hulp in van een resem stripmakers. Het werd een groot succes, en dus kwam er een vervolg. Deze tweede editie presenteert figuren als Vettige Rik, de frituuruitbater van Heide en Max Temmerman, een verzetsheld uit de Tweede Wereldoorlog. Verder komen ook konijnendief ‘De Gover’ op den Heuvel en de smid Louis Aerts uit Nieuwmoer aan bod.

Kalmthout in beelekes I

Dit weekend kunt u in het prachtige kader van Arboretum Kalmthout naar de tentoonstelling van het album, van 10 tot 17 u.
Op zondag 28 november  is er om 13u een stripveiling met 50 kavels. Eveneens op zondag 28 november zijn er van van 14 tot 16 u  signeersessies  met Eric De Rop, Steve van Bael, d’Auwe en Kristof Fagard.

Meer info: eb.tuohtmlakvvv@tuohtmlakpirts

Arboretum Kalmthout
Heuvel 8

2920 Kalmthout