Uitgeverij Menlu uit de startblokken

Je bent hier:  Home » Nieuws » Uitgeverij Menlu uit de startblokken

Champagne! Geen alledaags nieuws: een nieuwe, Nederlandstalige stripuitgeverij heeft het licht gezien.

Op 1 september meldde een persbericht: “Wij kunnen u vanaf vandaag met gepaste trots mededelen dat de nieuwe uitgeverij van strips, comics, manga en graphic novels genaamd MENLU officieel is gelanceerd.

 MENLU richt zich met name op het uitgeven van origineel werk van nieuwe, jonge en talentvolle stripmakers uit zowel Nederland als België. De boeken die wij publiceren zijn niet in één genre samen te vatten. Alles wat onder de 9e kunst valt past in ons aanbod.

MENLU richt zich op het uitgeven van origineel werk van nieuwe, jonge en talentvolle stripmakers uit zowel Nederland als België

Bij MENLU zijn we allemaal enorme grote liefhebbers van het medium strips en altijd op zoek naar mooi werk om uit te geven. Als tekentalent uit Nederland of België hun werk gepubliceerd wil zien worden, de stripwereld nieuw elan wil inblazen en tevens onderdeel wil uitmaken van de aankomende garde, dan hebben wij een ervaren team van bekende striptekenaars in dienst die hun werk zullen gaan beoordelen.

 Ons team bestaat uit Barbara Stok (Stripschapprijs-winnaar), Wilbert van der Steen (Willy Vandersteenprijs-winnaar) en Miel Vandepitte (nieuw talent uit België). Aangevuld met mijzelf; de oprichter en uitgever van MENLU: Menno Ludriks.”

 

Wild Geraas (c) Menlu

Zopas verschenen de eerste drie publicaties: WILD GERAAS: SINT, door Kimberly Legito Geelen (tekeningen) en Menno Ludriks (tekst)

DE LAATSTE MENS, door Merel Moonen. Waarover gaat het?

In een rauwe, wrede woestijn, waar mens en machine niet met elkaar overweg kunnen, probeert een klein maar hard meisje de met bloed doordrenkte slagvelden over te steken in de hoop een veilige plek te vinden. Maar in plaats daarvan ontdekt ze iets wat ze nooit zou verwachten in dit verlaten land. De Laatste Mens is het volledig met de hand geschilderde debuut van auteur/illustrator Merel Moonen. Het album bestaat uit de twee korte verhalen; De Laatste Mens en het prijswinnende Vormen. Bekroond met de Plastieken Plunk Publieksprijs 2017.

WAREMPEL, door Lin Setzekorn (tekeningen) en Menno Ludriks (tekst). Een prentenboek geheel in Kodomo-stijl (manga voor kleine kinderen) waarin een zakenman ontevreden is met zijn huidige bestaan en besluit om een clown te worden.

Meer weten? Zie https://www.menlu.nl