Muntpunt presenteert: een nieuw Zine Club-seizoen

Je bent hier:  Home » Nieuws » Muntpunt presenteert: een nieuw Zine Club-seizoen

Zine Club is dé plek voor jonge makers in Brussel! De wekelijkse afspraak voor iedereen die houdt van tekenen, schrijven, knippen en plakken. Een special guest zorgt voor inspiratie: elke week komt een zinemaker of collectief mee tekenen en over hun werk praten. 

Laat je creativiteit de vrije loop en maak zines samen. De voertaal van Zine Club is Engels, maar iedereen is welkom. Breng je vrienden mee!
En het mooie is: al dat fraais is gratis.

Zines (zoals in ‘magazine’ of ‘fanzine’) zijn zelfgemaakte boekjes met teksten, collages en/of illustraties. Ze zijn een speeltuin voor jong literair en grafisch talent en worden meestal in eigen beheer uitgegeven, met behulp van een ouderwetse Xerox-machine.

Ze zijn een speeltuin voor jong literair en grafisch talent en worden meestal in eigen beheer uitgegeven

In Zine Club ontmoeten illustratoren, verhalenvertellers en knutselaars elkaar om samen zines te maken. Een bijzondere gast zorgt voor inspiratie: elke week komt een andere zinemaker of collectief langs om mee te tekenen en over hun werk te vertellen.

dinsdag 15 februari 2022 | 18:00 tot 21:00

We trappen dit seizoen af met een extra lange Zine Club en twee speciale gasten: Schaarbeeks beste kunstenaarskoppel, illustrator Anne Brugni en pottenbakker/boekdrukker/beeldend kunstenaar/muzikant/prins zonder carnaval McCloud Zicmuse. Ze runnen samen Herberg Rustiek en werken regelmatig samen aan boeken, performances en workshops, van België tot China.

dinsdag 22 februari 2022 | 18:00 tot 20:00

De speciale gast van deze week is Sophie Nicklas. Sophie is een Duitse striptekenaar, illustrator en zinemaker, woonachtig in Brussel. Ze experimenteert graag met verschillende soorten materialen en formaten om verhalen te creëren met fictieve personages op basis van situaties uit het echte leven.

dinsdag 8 maart 2022 | 18:00 tot 20:00

Speciale gast deze week is Thomas Boussu. Thomas is recent afgestudeerd aan KASK Gent, wiens mooie, naïeve tekeningen even geschikt zijn voor boeken en tentoonstellingen.

dinsdag 15 maart 2022 | 18:00 tot 20:00

Speciale gast deze week is beeldend kunstenaar Emma Verhulst. Ze omschrijft haar werk als intuïtief, abstract en figuratief. Vanuit een meer rechttoe rechtaan illustratiemilieu beweegt Emma zich steeds meer richting de beeldende kunst.

dinsdag 22 maart 2022 | 18:00 tot 20:00

Speciale gast deze week is beeldend kunstenaar, ontwerper en uitgever Dieter Durinck. Dieter gebruikt gevonden afbeeldingen vaak als uitgangspunt voor zijn schilderijen, fotokopieën, zeefdrukken, publicaties en video’s. Hij woont en werkt in Gent.

Zine CLub (c) Gabri Molist

dinsdag 29 maart 2022 | 18:00 tot 21:00

Deze week hebben we twee speciale gasten en een extra uurtje plezier. Kunstenaar Pom Koolen en Zine Club’s eigen Gabri Molist hebben samen een zine gemaakt en werken nu aan een nieuwe publicatie. Deze workshop is slechts het laatste hoofdstuk in hun creatieve vriendschap.

dinsdag 5 april 2022 | 18:00 tot 20:00

Speciale gast deze week is de in Duitsland geboren, Antwerpse illustrator, ontwerper en zeefdrukster extraordinaire Juliane Noll.

dinsdag 12 april 2022 | 18:00 tot 21:00

We sluiten dit Zine Club-seizoen af met weer een extra lange sessie. Onze speciale gasten zijn kunstenaars Nina Cosco en Jean-Paul Gaucher. Ze vinden elkaar in hun liefde voor kleuren, vormen en creatieve recycling van materialen – papier voor Nina, hout voor Jean-Paul.

Meer info en inschrijven? Surf naar de website van Munpunt!