Jeugdboekenmaand in aantocht!

Je bent hier:  Home » Nieuws » Jeugdboekenmaand in aantocht!

De Jeugdboekenmaand komt eraan! Jeugdboekenmaand is een campagne voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Tijdens de maand maart wil Iedereen Leest aandacht vragen voor het plezier van lezen, voorlezen en naar illustraties kijken, aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod. Elk jaar staat er een ander thema centraal. Dit jaar is het ‘Helden en Schurken’.

Iedereen Leest zorgt voor boekentips en inspiratie en verspreidt promotiematerialen om van de Jeugdboekenmaand een echt feest te maken. Om dit te realiseren wordt er samengewerkt met bibliotheken, scholen, boekhandels en andere partners. Cultuurconnect (het steunpunt voor openbare bibliotheken en cultuurcentra) is vaste partner.

Jeugdboekenmaand loopt al sinds 1972, toen nog onder de naam ‘Jeugdboekenweek’. Sinds 2017 zijn de traditionele twee weken uitgebreid naar een maand en wordt er elk jaar de hele maand maart gevierd. De historiek van Jeugdboekenmaand vind je op de Facebook-pagina.

We hebben het over dappere helden en bange helden, superhelden en huis-tuin-en-keukenhelden, helden met wapens en helden met woorden

In maart 2022 is het thema voor Jeugdboekenmaand ‘Helden en schurken‘. We hebben het over dappere helden en bange helden, superhelden en huis-tuin-en-keukenhelden, helden met wapens en helden met woorden. Maar één ding staat vast: zonder held geen verhaal. En wat is een held zonder schurk? Zonder vijand, zonder pestkop, zonder spoken in zijn hoofd? Verhalen hebben hun helden en schurken nodig. En mensen hebben hun verhalen nodig. Illustrator Mark Borgions maakte de affiche voor deze editie.

Alle info en het laatste nieuws op www.jeugdboekenmaand.be