Expotip: ‘Bouba & Kiki’ in Galerie Sterput in Brussel

Je bent hier:  Home » Nieuws » Expotip: ‘Bouba & Kiki’ in Galerie Sterput in Brussel

Stripgids-redactielid Jana Vasiljevic en de Brusselse Nina Cosco presenteren een dubbelexpo in Galerie Sterput in de Lakensestraat in Brussel. Een tentoonstelling die – u voelt ons van ver afkomen – we u warm aanbevelen.

Sterput is een « Galerie d’art associative bruxelloise avec des expos, de la micro-édition et des ateliers créatifs. Le projet s’exprime également à travers la publication de livres d’artistes. » Met andere woorden: een galerij pas comme les autres. Neem een kijkje op hun website en u weet we bedoelen.

Jana maakt met name deel uit van het collectief Tieten met Haar, is lid van de redactie van Stripgids en organiseert LesVoizines

JANA VASILJEVIC (BE)

Jana Vasiljevic woont in Gent en doceert grafiek aan Luca School of Arts. Artistieke verenigingen vormen de kern van haar creatieve proces: ze maakt met name deel uit van het collectief Tieten met Haar, is lid van de redactie van Stripgids en organiseert LesVoizines, het Vlaamse festival van onafhankelijke uitgeverij.

In 2022 presenteert ze met Martina Petrovic een nieuw project waarin recycling, vakmanschap en traditie een Servische invulling krijgen. Jana’s favoriete techniek is zeefdruk. Volgens haar is dat een eenvoudig procédé en zijn de toepassingen eindeloos. In haar experimenten, zoals embossing en afdrukken met iriserende inkten, vinden we vaak afbeeldingen die ze eerder in strips gebruikte, maar nu uitvergroot en ontdaan van de verhalende context.

Jana - Souper

NINA COSCO (BE)

Nina Cosco woont en werkt in Brussel. Ze verwerkt wandtapijten, keramiek, tekenen en schrijven in haar artistieke praktijk. Door de technische testen te vermenigvuldigen, zonder make-up of a priori, zoekt ze haar eigen beeldtaal.

Plezier is een integraal onderdeel van haar creatieve proces: haar indrukken worden stuk voor stuk als puzzels opgebouwd. Juxtapositie na nevenschikking, wat dacht je van te beginnen met het frame? Nina verzet zich tegen de wijze van reproductie van zeefdruk, omdat ze zich wijdt aan de realisatie van unieke werken. Paradoxaal genoeg gaat ze graag naar het essentiële om tijd te hebben om te verdwalen in deconstructies die soms ongebruikelijk, soms iconoclastisch en vaak absurd zijn…

Meer weten?
https://sterput.org/jana-vasiljevic-nina-cosco/