De Morgen doet iets met strips

Je bent hier:  Home » Nieuws » De Morgen doet iets met strips

Vanaf vandaag verschijnt De Morgen op een ander formaat én is er een cultuurbijlage voorzien. Meer cultuur-artikelen dus, maar ook een opvallende slotpagina van die bijlage: De Zotte Morgen. Daarop elke dag een andere strip van een andere auteurs/ander auteursduo. Dat kunnen zowel cartoonisten, stripauteurs als illustratoren zijn.

Geert De Weyer kreeg de eer om daar weken eerder over mee te brainstormen en strips (en aanverwanten) aan te brengen. Het enthousiasme van de hoofdredactie was er evenzeer – altijd leuk.

En zo geven vandaag Marc Legendre en Charel Cambré de aftrap met hun Heden Verse Vis. Niet de versie die de stripscène kent en waarin het duo zich verbaasd over de stripscène. Wel eentje waarin deze tandem als een soort opdringerige would be-verslaggevers van De Morgen hun visie etaleren over wat er in hun wereld gebeurt. En dat mag u breed nemen: onze grote wereld, maar ook hun kleine (soms) enge wereld. Veel sarcasme en cynisme, kortom. En kritiek. En steekjes. U moet er maar tegen kunnen.

Veel sarcasme en cynisme, kortom. En kritiek. En steekjes. U moet er maar tegen kunnen.

Het dateert van lang geleden dat stripauteurs nog eens een op maat gemaakte strip voor de krant tekenen, dus dat alvast positief. Blij mee, dat De Morgen dat wil en aandurft.

Cambré en Legendre

Elke nieuwe weekdag is het de beurt aan een nieuwe striptekenaar/artiest. De voorbije dagen wordt duidelijk dat we het ook internationaal gingen zoeken. Dit mag Geert De Weyer u wel verklappen: eind deze week laat ook nog een bekende Vlaamse stripauteur van zich horen die zich zal laten opmerken met één beeld waarin illustratie, cartoon en strip samengaan. Geert houdt u op de hoogte.

https://www.demorgen.be/