Jury kiest weldra winnaar Bronzen Adhemar 2022

Je bent hier:  Home » Nieuws » Jury kiest weldra winnaar Bronzen Adhemar 2022

Op de naam van de winnaar is het nog wachten tot begin september. De jury die de laureaat van de Bronzen Adhemar 2022 aanduidt is wel al volop bezig met haar huiswerk. Traditiegetrouw wordt die jury voorgezeten door de vorige winnaar van de “Oscar van de Vlaamse strip”.  

Charel Cambré neemt dus dit jaar de honneurs waar. Andere juryleden zijn Ronald Grossey (uitgever bij Uitgeverij Vrijdag), Michael Cornelissen (coördinator Publiekswerking van de Bibliotheek Turnhout), Isabelle Debekker (directrice van het Belgisch Stripmuseum), Peter Leysen (striprecensent Cutting Edge) en Shamisa Debroey (illustrator, stripauteur en programmatrice bij De Singel).

De geldprijs van 10.000 euro wordt uitgereikt tijdens het Stripfeest in Brussel

Traditiegetrouw doet Stripgids er alles aan om de winnaar (v/m/x) van de Bronzen Adhemar in de kijker te plaatsen. De geldprijs van 10.000 euro wordt uitgereikt tijdens het Stripfeest in Brussel. Dat vindt begin september plaats (datum nog niet bekend). Het prestigieuze bronzen beeldje van Adhemar zal hij/zij in ontvangst nemen op 6 november in de Warande in Turnhout.

Daar zal ook een overzichtstentoonstelling te zien zijn van de winnaar. De expo loopt tot half december. Net als de vorige keer krijgt ze ook een tweede leven in het Stripmuseum in Brussel. Dat zal in het najaar van 2023 zijn. De tentoonstelling van Charel Cambré in Brussel lokte in 2021 daar meer dan 50.000 bezoekers. 

Adhemar

Meer over de Bronzen Adhemar