Volgend weekend: Stripdagen in Haarlem

Je bent hier:  Home » Nieuws » Volgend weekend: Stripdagen in Haarlem

Superlatieven worden vaak ten onrechte gebruikt: iets is … de overtreffende trap van fantastisch, interessant, groots, geweldig, noem maar op. Als er één stripevenement is waarvoor we in deze postcoronatijd met gemak de schuif met superlatieven opentrekken, dan wel de Stripdagen. Die vinden plaats tussen 3 en 12 juni, met een beursweekend volgend weekend. U komt toch ook?

Echt waar, het programma van deze vijftiende editie van de Stripdagen leest als een rollercoaster, met tentoonstellingen, lezingen, theater, muziek, feestjes, een virtual reality-gebeuren, panelgesprekken en nog veel meer.

Voor de fans: er komt ook een stoet tekenaars langs, zoals (uit eigen land) Jeroen Janssen, Brecht Vandenbroucke, Céline Hudréaux en Lukas Verstraete. Uit Duitsland komt Christoph Mueller over. De Fransman Pierre Place heeft een hit met zijn boek Muertos. Zijn landgenoot Xavier Coste gooit hoge ogen met zijn recent verschenen bewerking van George Orwells 1984. Het Italiaanse echtpaar Stefano Turconi en Teresa Radice signeren de kersverse Nederlandse editie van hun kinderstrip De Verboden Haven. En de Canadees Philippe Girard tekent met liefde een portret in elk exemplaar van zijn Leonard Cohen: On a Wire

Onze collega’s van de 9e Kunst presenteren een journalistiek programma met interviews en gesprekken over actuele onderwerpen. Het programma heet Serieus over strips

Bekijk (al likkenbaardend) het programma op de website van de Stripdagen Haarlem of download het imposante programmaboekje.

Er komt ook een stoet tekenaars langs

Rosinski