Vanavond Stripgids Salon!

Je bent hier:  Home » Nieuws » Vanavond Stripgids Salon!

Strips zijn weer hot in Vlaanderen, maar wie wint het pleit in de 21ste eeuw? Het populaire personage in een nieuw kleedje of de pas geboren (anti)held? De ervaren grootmeester of de virtuoze rebel? De schilder of de webtoonist?

In het eerste Stripgids Salon van 2022 in februari kreeg het publiek een primeur voorgeschoteld. Catharina Cochuyt, weduwe van de geestelijke vader van Nero Marc Sleen, vertelde toen dat Dirk Stallaert en Kim Duchateau aan een nieuwe Nero werkten. Het eerstvolgende Stripgids Salon op 4 juni in cultuurhuis de Warande in Turnhout zal sowieso opnieuw voor een primeur zorgen.

Stripgids Salon op 4 juni zal sowieso opnieuw voor een primeur zorgen

Vier striptekenaars komen uit hun atelier om penseel en digitale pen te kruisen: Jan Bosschaert (van Jaguar over Sam tot Suske en Wiske), Hec Leemans (van Bakelandt tot F.C. De Kampioenen), Karolina Szejda (jong tekentalent van Tram 5) en grafisch journaliste Nathalie Carpentier (De Standaard Weekblad, De Correspondent e.a.). Gespreksleider van dienst is de immer aimabele Marjan Temmerman (VRT).

Praktisch:

  • Zaterdag 4 juni om 19.30u
  • Tuinzaal van de Warande – Warandestraat 42, 2300 Turnhout

De toegang is gratis, maar inschrijven kan hier.

Stripgids Salon (c) Bart Van der Moeren