Creatives for Ukraine

Je bent hier:  Home » Nieuws » Creatives for Ukraine

De oorlog in Oekraïne laat niemand onberoerd. Ook beeldend kunstenaars niet. Zo is er Creatives for Ukraine, “een open platform voor creatievelingen van over de hele wereld die solidariteit tonen met de mensen van Oekraïne, die vechten voor de wereld zoals wij die kennen.”

Open brief voor de creatieve krachten van de wereld, zo lezen we op de website:

“De situatie waarmee we nu worden geconfronteerd, is niet alleen een oorlog tegen een soeverein land, maar ook een informatieoorlogvoering. We nodigen dus de creatieve gemeenschap van de wereld uit om hun grootste wapen – creativiteit – te nemen en het echte gezicht van deze rampzalige invasie aan de wereld te laten zien.

Het Creatives for Ukraine-platform is gemaakt om digitale kunst en illustraties te verzamelen die de aandacht vestigen op een moeilijk onderwerp, gevoelens kunnen uiten en de waarheid kunnen delen opdat de hele wereld ze kan zien. De onderliggende bedoeling was om een ​​platform te creëren dat de media, non-profitorganisaties en andere organisaties in staat zou stellen vrij toegang te krijgen tot een selectie van creatieve afbeeldingen van de oorlog in Oekraïne. Zodat kunnen ze illustraties met het publiek kunnen delen, en dit voor uitsluitend niet-commerciële bedoelingen.

Het is een uitnodiging aan de creatieve wereld gemeenschap om hun grootste ‘wapen’ – creativiteit – te nemen en het echte gezicht van deze rampzalige invasie te tonen

Wij nodigen u uit om originele illustraties en andere in te dienen en met name originele illustraties en andere kunstwerken die reageren op / het visualiseren en bekritiseren van de aanhoudende wrede gebeurtenissen in Oekraïne. We verzamelen en delen ze op het open online platform, zodat mensen en mediakanalen over de hele wereld ze gratis kunnen gebruiken wanneer ze de oorlog in Oekraïne illustreren.

Houd er rekening mee dat, hoewel de afbeeldingen de gevoelens moeten weerspiegelen en op een creatieve manier de situatie moeten weergeven die ons erg aangaat, de afbeeldingen die het voortduren van geweld bevorderen, niet op het platform worden geplaatst.

Moments before tragedy - Vytis Vasiliunas

Context

Op 24 februari lanceerde Poetin een verwoestende aanval op Oekraïne, een Europese democratie van 44 miljoen burgers. Nu is Europa getuige van zijn eerste grote oorlog in decennia, terwijl alleen Oekraïners vechten voor de democratische wereld zoals wij die zelf kennen.

Voorwaarden

Door uw werk in te dienen, gaat u ermee akkoord dat het gratis kan worden gedownload en gebruikt worden. We moedigen iedereen die kunstwerken zal gebruiken aan om deze te gebruiken met de vermelding van de naam van de auteur.

BELANGRIJK: Kunstwerken mogen uitsluitend worden gebruikt voor niet-commerciële doeleinden ter illustratie van de Russische oorlog tegen Oekraïne. Alle info op https://creativesforukraine.com

Afbeeldingen:
boven: Slava Ukraini! (c) Margriet Osinga
onder: Moments before tragedy (c) Vytis Vasiliunas