De primeurregen op het Stripgids Salon

Je bent hier:  Home » Nieuws » De primeurregen op het Stripgids Salon

Het regende weer primeurs op het tweede Stripgids Salon van dit jaar, dat op 4 juni plaatsvond. Maar niet alleen primeurs die avond, ook een emotioneel moment en een gratis geschenk waren beloningen voor alle bezoekers.

Met Jan Bosschaert, Hec Leemans, Nathalie Carpentier en Karolina Szejda kreeg presentatrice Marjan Temmerman leuke gesprekspartners voorgeschoteld. Dat leverde alvast wat primeurs op.

PRIMEURS

Zo werd voor het eerst de toekomstige stripmuur – of beter gezegd: de schetsen van de stripmuur – getoond die Jan Bosschaert krijgt in Turnhout en die in 2023 te bezichtigen zal zijn. De muur, gelegen langs een fietsroute en naast de spoorlijn waar reizigers het centrum van de stad in- en uitrijden, is 240 m² groot en toont een stoet aan figuren van alle Bronzen Adhemar-winnaars. Wie de schets op het Stripgids Salon zag, was meteen onder de indruk!

Stripgids Salon (c) Bart Van der Moeren

Wie de schets op het Stripgids Salon zag, was meteen onder de indruk!

Stripgids Salon (c) Bart Van der Moeren

Jan Bosschaert had nog een primeur in zijn mouw zitten. Er komt namelijk een De Kiekeboes-hommage waarvan hij een deel tekent op scenario van Steve Van Bael. Ook het jonge tekengeweld Karolina Szejda, die met haar Tram 5 al hoge ogen gooide, liet weten dat zij aan twee nieuwe strips aan het werken was. Eentje over haar Tinderdates en een over haar Poolse grootmoeder.

Stripgids Salon (c) Bart Van der Moeren
Stripgids Salon (c) Bart Van der Moeren

MOOI

Er was ook even ruimte voor een plechtig overhandigingsmoment. Nathalie Carpentier maakte in het kader van de Verhalencentrale van de bibliotheek Turnhout een werk over een verhaal dat werd ingezonden door een Turnhoutenaar. De man waarover het verhaal gaat was intussen overleden. Nathalie besloot om het werk aan de familie te schenken.

En ook het massaal opgekomen publiek kreeg nog een geschenk mee. Zij kregen allemaal een exemplaar van Carpentiers Parkwijkstrip mee.

Stripgids Salon (c) Bart Van der Moeren

VOLGENDE STRIPGIDS SALON

Het doet smaken naar meer en het publiek krijgt ook meer. Het volgende Stripgids Salon is immers al gepland op 11 november om 13u30 in de Tuinzaal van de Warande in Turnhout. De gasten van dit Salon zijn Marc Legendre, Merho, Aimée De Jongh én Dido Drachman.