Filmpje: ‘De schulden van Jommeke’

Je bent hier:  Home » Nieuws » Filmpje: ‘De schulden van Jommeke’

Comedian Nicolas Bauwens (35) en filmstudent Robin Wittouck (20) maakten een absurde parodie met in de hoofdrol de striphelden van hun jeugd, Jommeke en Filiberke. Die zijn intussen volwassen kerels geworden. Jommeke is een bad boy geworden, en zijn spitsbroeder Filiberke is naïever dan ooit. Samen beramen ze een homejacking bij Gravin van Stiepelteen. Het doel? Jommeke zijn achterstallige alimentatie-uitkering doen betalen aan een van de Miekes.

Nicolas: “Als kind heb ik alle strips van Jommeke verslonden. Na een lange draaidag voor een ander project raakte ik aan de praat met Robin, die ook een Jommekesfan is. Tussen pot en pint ontstond het idee om iets te doen met de volwassen versies van Jommeke en zijn vrienden.”

Robin: “Het leek ons leuk om het contrast op te zoeken en het pientere, brave Jommeke te laten uitgroeien tot een arrogante, louche figuur. Hij is nog steeds in voor een avontuur, maar eerder een criminele dan een heldhaftig trip, zoals we kennen vanuit de strips.”

Nicolas: “Het verhaal wordt nog absurder omdat ik alle rollen zelf speel, zelfs die van Gravin van Stiepelteen met volle baard.” (lacht)

Robin: “Voor de opnames, die we in een weekend draaiden, werken we ook met een one man crew, zijnde ikzelf. Een leuk zijprojectje naast de vele opdrachten die ik als filmstudent op Narafi draai.”

Nicolas: “Hopelijk zijn de oudere Jommekesfans niet ontgoocheld in hoe hun held is opgegroeid. De jonge Jommekesfans blijven beter nog even bij de strips tot aan hun 16de verjaardag.”

“Het verhaal wordt nog absurder omdat ik alle rollen zelf speel, zelfs die van Gravin van Stiepelteen met volle baard.”

Bekijk het filmpje hieronder: