Marc Sleen & Nero in Sint-Niklaas

Je bent hier:  Home » Nieuws » Marc Sleen & Nero in Sint-Niklaas

2022 is een Marc Sleenjaar. Sleen werd 100 jaar geleden geboren en Nero zag 75 jaar geleden het levenslicht. Dit wordt niet alleen in het Stripmuseum in Brussel met een grote overzichtstentoonstelling gevierd. Ook in Sint-Niklaas, de stad die een speciale betekenis had voor Sleen, is er een waaier van initiatieven.

Op 30 december 1922 werd Marc Neels in Gentbrugge geboren. Drie maanden later kwamen zijn ouders naar Sint-Niklaas. Sleen zou in de stad op minstens vijf adressen wonen, naar de Broederschool gaan (waar hij klasgenoot was van Jef Burm en Ferdinand De Bondt) en de stad verlaten na het overlijden van zijn vader in 1939. Nadien zullen Sint-Niklase figuren (vooral Madam Pheip) een rol spelen in zijn Nerostrips. ‘Het B-gevaar’ uit 1948, een van Sleens eerste strips, is een Sint-Niklase klassieker met Sint-Niklase trekjes.

‘Het B-gevaar’ uit 1948 is een Sint-Niklase klassieker 

Van 4 juni 2022 tot begin januari 2023 verschijnen Sleen en Nero in het Sint-Niklase straatbeeld. Vooral tijdens de evenementen zullen Nero en co een aparte plaats in het Sint-Niklase straatbeeld innemen. Tijdens de Euromarkt krijgt het aanwezige wafelkraam een sleeniaans accent. De stad zal tijdens enkele recepties ook het befaamde en vooral lekkere Nerobier schenken. Het is ook uitkijken naar een wafelenbak om het Sleenjaar 2022 uit te zwaaien.

Er zijn verschillende activiteiten: expo’s, lezingen, een quiz en noem maar op. Ontdek het volledige programma in de digitale folder.

Sint-Niklaas