20 tekenaars gaan strijd aan tot Wapenstilstand

Je bent hier:  Home » Nieuws » 20 tekenaars gaan strijd aan tot Wapenstilstand

ROCK PAPER PENCIL, het platform voor creatieve ondernemers achter de striptraditie en spelindustrie van thuisstad Turnhout, is opnieuw actief met een heel gevuld programma dit najaar. Met de hulp van de provincie Antwerpen en de stad, die samen met Stripgids, Cartamundi en Game Brewer aan de wieg stonden van het project, worden 20 stripmakers ingeschakeld in een symbolische strijd.

Ze moeten tegen de even symbolische dag van 11 november een uniek spelbord hebben uitgewerkt. Ze mogen elkaars stijl ondermijnen, de verhaallijn onderuit halen, onverwachte technieken inzetten en van bondgenoot veranderen. Op 11 november tonen ze hoe ze elkaar toch gevonden hebben, op het ROCK PAPER PENCIL Festival 2022 in de Warande in Turnhout.

Het hele proces gebeurt uiteraard in het grootste geheim, het is enkel te volgen op sociale media, sinds 3 september.

Het hele proces gebeurt uiteraard in het grootste geheim, het is enkel te volgen op sociale media

ROCK PAPER PENCIL ondersteunt stripmakers, bordspelontwerpers en andere grafici in hun loopbaan. Dit jaar zal er eindelijk terug een live festival worden georganiseerd, na twee jaar corona-stilstand. En dat wordt voorafgegaan door een druk najaar met de lancering van een AR-stadsspel, Made in Turnhout, de Bronzen Adhemar en zelfs een heuse TV-docu. Maar het belangrijkste is nog steeds om zoveel mogelijk makers ook effectief (betaald) in te zetten in de werking en promotie van hun eigen vakgebied. De voorbije jaren kregen meer dan tachtig tekenaars zo’n opdracht. De ideale hefboom naar meer aandacht van potentiële klanten, ook buiten hun eigen sector. In totaal heeft het project met diverse initiatieven de eerste vier jaar ruim tweehonderd professionals bereikt en een zeventigtal studenten uit grafische richtingen.

 De socials van ROCK PAPER PENCIL zijn te bereiken via @rockpaperpencil2300

Een geanimeerd stripnieuwsbericht vind je op https://www.instagram.com/reel/Ch99GAogpAb/

Rock Paper Pencil