Joris Mertens morgen op Stripfestival Breda

Je bent hier:  Home » Nieuws » Joris Mertens morgen op Stripfestival Breda

Morgen, zondag 16 oktober, wordt de Willy Vandersteenprijs om 14u feestelijk uitgereikt op het Stripfestival Breda aan Joris Mertens voor zijn album Bleekwater. Even feestelijk zal Joris Bleekwater (en zijn debuut Beatrice) signeren op het festival. De laureaat van de Willy Vandersteenprijs signeert van 10u30 tot 12u30 in de foyer van het Chassé Theater. 

De Willy Vandersteenprijs bekroont het beste Nederlandstalige album van het voorbije jaar. Uit bijna 200 strips koos de jury unaniem als laureaat ‘Bleekwater’ van Joris Mertens (°1968), uitgegeven bij Oogachtend. Mertens krijgt 5.000 euro, geschonken door Sabam for Culture, een expositie rond het album en een opdrachttekening van de vorige winnaar, Judith Vanistendael. 

De Willy Vandersteenprijs bekroont het beste Nederlandstalige album van het voorbije jaar

Alle info over het Stripfestival van Breda vind je op de website: https://stripfestivalbreda.nl
En voor wie niet vertrouwd is met de Nederlandse geografie: Breda ligt – in vogelvlucht – op zo’n 48 kilometer van Antwerpen en is vlot bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de wagen. Naar Breda fietsen vanuit België – voor de dapperen – kan natuurlijk ook.

Vandaag lees je in De Standaard der Letteren een uitgebreid interview met Joris Mertens, “Een stripliefhebber ben ik niet. En ik teken ook niet zo heel graag”.

Joris Mertens (c) Bart Van der Moeren - Stripgids