Reportage uitreiking Bronzen Adhemar 2022

Je bent hier:  Home » Nieuws » Reportage uitreiking Bronzen Adhemar 2022

Op 8 november reikte Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon de Bronzen Adhemar 2022 uit aan Judith Vanistendael. Als u er niet bij was, kan u nu een korte, sfeervolle reportage bekijken.

Stripauteur Judith Vanistendael kreeg begin september in Tour & Taxis een cheque van 10.000 euro, het prijzengeld verbonden aan de Bronzen Adhemar 2022. Ze kreeg die cheque uit handen van de Turnhoutse schepen van Cultuur, Astrid Wittebolle, bij de start van het Brusselse BD Comic Strip FestivalStripfeest. De Bronzen Adhemar is de belangrijkste stripprijs van Vlaanderen

En het vervolg vond plaats op 8 november. Toen overhandigde Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon haar het bijhorende felbegeerde bronzen beeldje in de Warande in Turnhout. Die avond opende ook een overzichtstentoonstelling van het werk van Judith Vanistendael, een expo die in 2023 naar het Stripmuseum in Brussel verhuist.