Steun VROOM!

Je bent hier:  Home » Nieuws » Steun VROOM!

VROOM is een nieuwe plek in Kuregem (Brussel) voor experimentele strips en hedendaagse tekenkunst. Met uw hulp kan het de ruimte inrichten en kunstenaars, publiek en de buurt samenbrengen rond tentoonstellingen, workshops, residenties en evenementen.

Een plek voor kunstenaars & publiek 

Meer en meer kunstenaars en publiek zoeken de fijne lijn tussen strips en beeldende kunst op. Het is een bloeiende scène die jammer genoeg nog niet de aandacht krijgt die het verdient. VROOM wil daar iets aan doen! Het wil kunstenaars een eigen plek geven om te experimenteren, zich verder te ontwikkelen én hun publiek te bereiken.

Wanneer VROOM zijn grote groene poort openzet wordt de plek een extensie van de straat

Een plek voor de buurt 

Tegelijkertijd wil het de buurt meekrijgen. Kuregem is druk, dichtbevolkt en heeft maar weinig kwalitatieve ruimte. Wanneer VROOM zijn grote groene poort openzet wordt de plek een extensie van de straat. Om iedereen te verwelkomen organiseert het laagdrempelige tekenworkshops voor jong en oud (de ‘open door drawings’), en gaat de VROOM-ploeg op zoek naar lokale partners en producten om hun projecten mee te realiseren.

VROOM (c) Ernest Thiesmeier

Met uw hulp, kan de ruimte nóg beter worden

Een ruimte met fantastisch licht en talrijke andere troeven is er al! Maar VROOM mist essentiële infrastructuur om volop residenties, workshops, tentoonstellingen en evenementen te organiseren. Met uw hulp kunnen ze:

  • Wanden bouwen en belichting voorzien voor de expo’s
  • Een geluidsinstallatie kopen voor performances, ontmoetingen en andere evenementen
  • Een kleine keuken achter de bar en een wasbak in het toilet installeren om publiek en artiesten optimaal te ontvangen.

Alle info over de crowdfunding van VROOM vindt u hier.
Foto’s: (c) Ernest Thiesmeier