Masterclass Derf Backderf

Je bent hier:  Home » Nieuws » Masterclass Derf Backderf

De bekroonde Amerikaanse stripmaker Derf Backderf komt naar ons land. Op 20 januari geeft hij een masterclass in het Belgisch Stripcentrum en de dag erna kan u hem ontmoeten in striphandel Het Besloten Land in Leuven.

L’Union fait la force, ofte: eendracht maakt macht. Samen met het Stripmuseum, Pinceel, LUCA School of Arts en De Knalgele Kubus nodigde Stripgids Derf Backderf uit voor een masterclass op 20 januari. Hij is een geëngageerd en begenadigd verhalenverteller, zo blijkt uit zijn oeuvre.

De masterclass is intussen volzet, maar u kan wel intekenen op de wachtlijst.

John Backderf, beter bekend als Derf Backderf, werd geboren op 31 oktober 1959 in het Amerikaanse dorpje Richfield in Ohio. Hij startte zijn werkend leven als vuilnisman – die ervaring verwerkt hij later in zijn strip Trashed – maar ging al snel aan de slag als illustrator en tekent bijna 25 jaar lang de krantenstrip The City. In 2012 brak hij internationaal door met zijn autobiografische graphic novel My Friend Dahmer (Mijn Vriend Dahmer), over zijn vriendschap tijdens zijn tienerjaren met Jeffrey Dahmer, die later triest bekend werd als seriemoordenaar (het verhaal werd ook verfilmd in 2017). In 2014 stopte Backderf met zijn krantenstrips om zich volledig te concentreren op graphic novels.

In 2012 brak hij internationaal door met zijn autobiografische graphic novel My Friend Dahmer 

In 2021 werd zijn album Kent State: Four Dead in Ohio (Kent State: vier doden in Ohio) geselecteerd voor het gerenommeerde stripfestival van Angoulême en won het een Eisner-prijs voor het beste op realiteit geïnspireerde werk. Deze masterclass is een samenwerking van Stripgids, het Belgisch Stripcentrum, Pinceel, LUCA School of Arts en De Knalgele Kubus.

Later deze maand komt zijn nieuwe graphic novel Waar Gebeurd uit bij Concerto Books.

Op 21 januari signeert Derf Backderf in Het Besloten Land in Leuven van 14u tot 16u.
Meer weten? Zie de Facebookpagina van de winkel.

Kent State - Derf Backderf

Praktisch

De masterclass van Derf Backderf vindt plaats op 20 januari 2023 van 17u-19u in het Belgisch Stripcentrum. Een kaartje kost 5 euro en reserveren is verplicht (de plaatsen zijn beperkt!). Deze masterclass is gratis voor stripauteurs en studenten beeldverhaal. De masterclass is in het Engels. De ontmoeting wordt gemodereerd door Ilah (LUCA School of Arts).
Zoals gezegd, de masterclass is volzet. Er is een wachtlijst (zie boven).