Stripgids op de BolognaRagazzi Award

Je bent hier:  Home » Nieuws » Stripgids op de BolognaRagazzi Award

Al jaren ontmoeten vakmensen elkaar tijdens BRAW, de BolognaRagazzi Award. Of met andere woorden: het prijzencircuit van de kinderboekenbeurs in Bologna. Daar maakt een internationale jury niet alleen een selectie van de beste illustraties, maar ook, en sinds 2021: de beste strips. De Bologna Children’s Book Fair is de grootste kinderboekenbeurs ter wereld. Ook Stripgids is van de partij!

De Kinderboekenbeurs van Bologna ging van start in 1964. In de loop der jaren is deze beurs uitgegroeid als het toonaangevend internationale evenement voor iedereen die (professioneel) van dichtbij of veraf met kinderboeken te maken heeft. Het zijn met name de uitgevers die daar vertaalrechten aan elkaar verkopen.

Er zijn ook altijd de BolognaRagazzi Award, prijzen voor getalenteerde auteurs. Op de website van de Salaborsa Kinderbibliotheek in Bologna kunt u het omslag en referenties van elk winnend boek bekijken.

Una giuria di esperti seleziona i migliori progetti editoriali della categoria Comics.

Zoals gezegd is Stripgids ook van de partij. Het is te zeggen: voorafgaand aan de eigenlijke beurs – die plaatsvindt van 6 tot 9 maart – zijn er de jury’s. Samen met twee anderen zetelt Stripgids-hoofdredacteur Roel Daenen in de jury van de stripprijs:  “una giuria di esperti seleziona i migliori progetti editoriali della categoria Comics.”

De stripjury vergadert tussen donderdag 19 januari en zaterdag 21 januari. Dat leest u goed: drie dagen.

Alle info over BRAW en de Bologna Children’s Book Fair vindt u op de website.

BRAW-sfeerbeeld