Gezocht: medewerker graphic novels-project Bijzondere Collecties KU Leuven (stagiair/e)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Gezocht: medewerker graphic novels-project Bijzondere Collecties KU Leuven (stagiair/e)

KU Leuven Bibliotheken Bijzondere Collecties ontvangt regelmatig (grote) schenkingen, waaronder binnenkort een professorencollectie graphic novels en strips. De collectie omvat zowel primair materiaal als secundaire literatuur, en is uniek in België. Ze biedt immers representatief overzicht van wat er internationaal verscheen op het vlak van (de studie van) de graphic novel en het beeldverhaal in het algemeen.

Als stagiair/e voor dit project bedenk je een omvattende strategie voor de verwerking en de valorisatie van de collectie, en breng je deze ook (deels) tot uitvoering. Daarvoor maken de conservatoren en/of de collectie-expert je wegwijs in de collecties, en krijg je een opleiding catalografie. Verder leer je tijdens dit stageproject de belangrijkste (digitale) communicatie en -publicatiekanalen van Bijzondere Collecties kennen en gebruiken (sociale media, website, Exposite, nieuwsbrief…).

Als stagiair/e voor dit project bedenk je een omvattende strategie voor de verwerking en de valorisatie van de collectie

Aanbod

Onbetaalde stage in een inspirerende, wetenschappelijke bibliotheekomgeving vanaf maart 2023. (Let wel, de stage dient verplicht deel uit te maken van een opleidingstraject).

 Profiel

  • Affiniteit en/of ervaring met bibliothecair erfgoed, in het bijzonder met graphic novels en beeldverhalen, en catalografie;
  • Achtergrond of opleiding in de Letteren, erfgoedstudies en/of bibliotheekstudies strekt tot de aanbeveling;
  • Goede kennis van het Nederlands en basiskennis van het Frans, aangezien de meeste van de werken in het Frans gepubliceerd zijn.

Contact

Stuur je cv en motivatiebrief voor 19 februari naar Karen Van Hove (KU Leuven Bibliotheken Bijzondere Collecties). Je kan ook bij haar terecht voor meer informatie over de vacature of het project.

Lucky Luke