Muntpunt presenteert: het nieuwe Zine Club seizoen

Je bent hier:  Home » Nieuws » Muntpunt presenteert: het nieuwe Zine Club seizoen

Muntpunt, de grootste Nederlandstalige bibliotheek van Brussel, organiseert weer een nieuw seizoen van de immer populairder wordende Zine Club. Deze bijzondere club komt wekelijks bijeen en is er voor iedereen die van tekenen, schrijven, knippen en plakken houdt. Laat je creativiteit de vrije loop en maak je eigen zines. Een speciale gast helpt een handje.

Zines (als in ’tijdschrift’ of ‘fanzine’) zijn zelfgemaakte boekjes met teksten, collages en/of illustraties. Ze zijn een speeltuin voor jong literair en grafisch talent en worden meestal in eigen beheer uitgegeven met behulp van een ouderwetse Xerox-machine.

In Muntpunt’s Zine Club komen illustratoren, verhalenvertellers en knutselaars samen om samen zines te maken. Een speciale gast zorgt voor inspiratie: elke week komt een andere zine maker of collectief langs om mee te tekenen en te vertellen over hun werk.

Neem je eigen tekenmateriaal mee. Breng je vrienden mee. De voertaal van Zine Club is Engels, maar iedereen is welkom.

In Muntpunt’s Zine Club komen illustratoren, verhalenvertellers en knutselaars samen om samen zines te maken

Steve Michiels

dinsdag 7 februari 2023, 18:00 tot 20:00

De eerste gast van het seizoen is Steve Michiels. Steve is een Belgische cartoonist, illustrator en animator. Veel van zijn cartoons en strips zijn zachtgekleurde illustraties met de nadruk op visuele, surrealistische komedie. Zijn personages zijn meestal alledaagse burgers in vreemde en soms verontrustende situaties. Steve is ten slotte ook redactielid bij Stripgids.

Lisa Ottenburgh

dinsdag 14 februari 2023, 18:00 tot 20:00 uur

De speciale gast van deze week is Lisa Ottenburgh. Lisa is een jonge illustrator en striptekenaar uit Gent die onlangs deelnam aan het Europese project Invisible Lines. Ze is geïnteresseerd in storytelling omdat het een mogelijkheid biedt om de aandacht te vestigen op kleine dingen, zich in te leven in personages en anders te denken over bepaalde zaken.

Camille Van Hoof

dinsdag 28 februari 2023, 18:00 tot 20:00 uur

De speciale gast van deze week is Camille Van Hoof. Camille is een stripauteur en illustrator uit Brussel met twee boeken op haar naam: ‘Les petits Commandeurs’ en een recent verschenen kinderboek, ‘Drôle d’arbre’. Ze vult haar schetsboeken dwangmatig met gevoelige en grappige impressies van plaatsen waar ze heeft gewoond (Parijs, Cheltenham, Brussel).

Zine Club (c) Gabri Molist

Alex Deforce

dinsdag 7 maart 2023, 18:00 tot 20:00 uur

De speciale gast van deze week is Alex Deforce. Alex is een productieve dichter en performer uit Brussel. Eens per maand kun je op Kiosk Radio luisteren naar Alex’ radioprogramma Nonchalance Calculée, een programma over poëzie, barcultuur en het Brusselse dialect. Alex is zelfs zo productief dat het verrassend is dat hij nu pas werkt aan zijn debuutbundel.

Harrisson

dinsdag 14 maart 2023, 18:00 tot 20:00 uur

De speciale gast van deze week is Harrisson. Harrisson is een Franse grafisch ontwerper en docent aan de Brusselse kunstacademie erg. Hij werkt vaak samen met culturele instellingen, was onderzoeker aan de Jan Van Eyck Academie en weet zijn weg te vinden in open source software.

Baptiste Virot

dinsdag 21 maart 2023, 18:00 tot 20:00 uur

De speciale gast van deze week is Baptiste Virot. Baptiste is een Franse stripauteur en illustrator, wiens werk vibreert met de heldere risoprint kleuren. Hij maakt deel uit van Animal Press, een in Brussel gevestigde onafhankelijke uitgeverij van kunstenaarsboeken, experimentele stripboeken en zines met verschillende aspecten van druktechnieken.

Lukas Verstraete

dinsdag 28 maart 2023, 18:00 tot 20:00 uur

We sluiten het seizoen af met een knaller. Liefhebber van onomatopeia, illustrator en striptekenaar Lukas Verstraete schuift weer aan bij Zine Club. Lukas is bekend van zijn boek ‘Een boek waarmee men vrienden maakt’ en zijn illustraties voor de tijdschriften Humo en Rekto:Verso. Hij geeft les aan LUCA School of Arts.

PRAKTISCH

Alle edities van de Zine Club vinden plaats in Muntpunt, De Grid +5, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: gratis, met inschrijving
Organisatie: Muntpunt
Alle info vind je op https://www.muntpunt.be/zine-club

© Gabri Molist_Zine Club 2023_roze_0