Stripgids Salon strijkt neer in Leuven

Je bent hier:  Home » Nieuws » Stripgids Salon strijkt neer in Leuven

Het Stripgids Salon – dat traditioneel altijd in Turnhout plaatsvond – gaat vanaf 2023 op reis! De eerste halte die de populaire talkshow met live publiek aandoet is de bibliotheek van Leuven (Tweebronnen) op zaterdag 11 februari 2023.

Vanaf 14u kunt u terecht in Tweebronnen voor een sprankelend namiddagprogramma rond strips. We starten we met de boekvoorstelling van “Galápagos”, de nieuwe strip van Leuvenaar Michaël Olbrechts. Met een hapje en een drankje, een filmpje en een interview met Olbrechts door Gert Meesters.

Om 15u mag VRT-journaliste Marjan Temmerman dan weer een mooie keur aan stripmakers in haar salon verwelkomen. Het auteursduo Sabien Clement en Mieke Versyp zijn met hun graphic novel Vel genomineerd in Angoulême. Stephan Louwes komt wild maar vooral enthousiast over het laatste deel van zijn trilogie Limbo praten. De internationaal bekende Luc Cromheecke heeft na zijn strip over Daubigny deze keer Monet in zijn stripkaders geschilderd. En ook de ongeëvenaarde Joris Mertens, winnaar van de Willy Vandersteenprijs met zijn Bleekwater, zal aanwezig zijn in Leuven na zijn fel gesmaakte passage in Turnhout.

Om 16u30 zullen alle auteurs hun boeken signeren.

Het programma is gratis, maar schrijf je in via https://leuven.bibliotheek.be/stripgidssalon voor de boekvoorstelling van 14 uur en het salongesprek om 15 uur. Dit Stripgids Salon is een samenwerking van de Bib Leuven, Stripgids, Knack, Gobelijn, Het Besloten Land en Oogachtend.

Stripgids Salon in Leuven

Zaterdag 25/02 – Stripgids Salon in Turnhout

Geen nood, het Stripgids Salon blijft ook in Turnhout doorgaan. Het eerste Turnhoutse Salon vindt plaats op 25 februari 2023 in de Warande. Ook nu weer ontvangt Marjan Temmerman het kruim van de stripwereld.

Clara Lodewick is de nieuwe ster aan het Belgische stripfirmament. De jonge Brusselse auteur (°1996) heeft met haar graphic novel-debuut Merel alvast de harten van vele Franstalige striplezers gewonnen. Begin maart verschijnt haar debuut in het Nederlands. Ook in onze contreien zal ze spreekwoordelijke potten breken.

Wim Swerts (°1966) heeft er een carrière van meer dan 30 jaar op zitten. Ontdekt door Jean-Pol tekende hij eerst mee aan Kramikske en zette daarna zijn tekenhanden in om de stripreeks Samson en Gert te maken. Daarna volgden populaire reeksen zoals W817, En daarmee basta! en de strip rond tennisster Kim Clijsters. Tegenwoordig tekent hij samen met zijn tekenbroeder Luc Vanas Vertongen & co, spin-off van F.C. De Kampioenen. Daar zijn er ondertussen al bijna 30 van verschenen.

Inne Haine debuteerde in 2014 met Het mirakel van Vierves. Dat werd toen goed onthaald. Toch was het dan even wachten vooraleer we nog eens konden genieten van een strip van haar hand. Nu, bijna tien jaar later verschijnt bij uitgeverij Oogachtend In goed gezelschap. Deze keer laat Inne zich voor het scenario bijstaan door haar vriend Mathias Van den Berge.

Frodo De Decker staat momenteel volop in de belangstelling met zijn strip Het verhaal van Vlaanderen, de stripversie van het programma op Eén dat gepresenteerd wordt door Tom Waes. Ongelooflijk veel werk was dat voor de jonge veertiger. Zeker omdat hij tussendoor ook nog de humorstrip De Ridder maakt voor o.a. het tweewekelijkse Nederlandse stripblad Eppo. Een bezig baasje dus!

Het evenement is gratis. Inschrijven kan hier

Stripgids Salon Turnhout is een samenwerking tussen Bibliotheek Turnhout, Knack en Stripgids