Pulp deLuxe’s Drink & Draws in Gent

Je bent hier:  Home » Nieuws » Pulp deLuxe’s Drink & Draws in Gent

Gent heeft maar liefst twee kunsthogescholen waar studenten zich dagelijks verdiepen in de nobele kunst van het stripmaken. Dat maakt dat de Arteveldestad dus ook een bruisende stripcultuur van studenten, ‘blijven plakkers’ en instromende artiesten eeft. Online zijn onze gewaardeerde collega’s van het online magazine Pulp deLuxe in Gent een referentie bij stripmakers. Later deze maand trapt Pulp deLuxe een interessant initiatief af: de Drink and Draws. Kan het nog mooier?

Op 18 februari starten de wekelijkse Drink&Draws in samenwerking met Trefpunt vzw. Het vier weken durende proefproject hoopt artiesten, oud en jong, een plek te geven. Daar kunnen ze  samenwerken, praten, leren en plannen te smeden. Het is “een moment waarop al het talent in Gent kan verzamelen en onze streek in stripland nog maar eens op de kaart kan zetten”, aldus het persbericht.

De Drink&Draw namiddagen vinden plaats door in Speldenprik, Speldenstraat 1, een pand in beheer van Trefpunt vzw, waarover u de komende maanden ongetwijfeld meer zal horen. Boven de bar (“waar er de creativiteit en pinten vloeien”) houdt Galerie Platte Commerce een tentoonstelling.

Boven de bar (“waar er de creativiteit en pinten vloeien”) houdt Galerie Platte Commerce een tentoonstelling 

Praktisch

Pulp deLuxe Drink&Draws

  • Zaterdag 18/02: 14:00 – 21:00
  • Zaterdag 25/02: 14:00 – 19:00 Gevolgd door filmavond van Splinter VZW
  • Zaterdag 04/03: 14:00 – 21:00
  • Zaterdag 11/03: 14:00 – 19:00 Gevolgd door kunstquiz van Splinter VZW
Affiche Pulp deLuxe