Schrijf je in voor de Stripgids Academie!

Je bent hier:  Home » Nieuws » Schrijf je in voor de Stripgids Academie!

Van tekenaar tot striptekenaar: al voor de vijfde keer wil Stripgids een vijftiental tekentalenten introduceren in de wereld van het beeldverhaal. Voor zijn eigen, unieke ‘Stripgids Academie’ werkt de organisatie opnieuw samen met de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten van Turnhout én met LUCA Beeldverhaal en Graphic Storytelling Brussel.

Ondertussen érg vaste waarden onder de docenten zijn Johan Stuyck, opleidingshoofd LUCA Beeldverhaal campus Brussel, en striptekenaar-cartoonist-illustrator-animatiefilmtekenaar Kim Duchateau. Zij worden bijgestaan door nieuwkomer Veerle Hildebrandt, illustratrice en storyteller. Het lerarenkorps wordt gecompleteerd door niet één, maar twéé prijswinnaars (omdat voor een vijfde verjaardag gewoon straf bij lange na niet straf genoeg is): Willy Vandersteenprijswinnaar Joris Mertens én Bronzen Adhemarwinnaar Judith Vanistendael

De inschrijvingen zijn geopend!

Potentiële deelnemers moeten zich wel gewaarschuwd weten: zowel de techniek als de omgeving zijn ernstig verslavend

FabLab 2300

Voor de derde keer maakt de lessenreeks een zijsprong naar het FabLab in het Speelkaartenmuseum. Niemand minder dan Bronzen Adhemarwinnaar Judith Vanistendael geeft daar een tweedelige workshop risografie, een bijzondere techniek waarvan zij alle geheimen kent. Potentiële deelnemers moeten zich wel gewaarschuwd weten: zowel de techniek als de omgeving zijn ernstig verslavend. Nogal wat cursisten van vorige jaargangen blijven er hardnekkig terugkeren. Met het FabLab heeft Turnhout dan ook een uniek grafisch maakatelier waar ideeën en ontwerpen tot leven komen –  en dat hebben zij goed begrepen.

Praktisch

De minimumleeftijd is 17 jaar, een maximumleeftijd is onbestaande. De lessenreeks kost 80 euro, als je een UiTPAS met kansentarief hebt, betaal je 16 euro. Inschrijven doe je per mail naar gro.sdigpirts@ofni. Stort het inschrijvingsgeld op BE04 0682 4071 5631 op naam van Strip Turnhout vzw, Warandestraat 42, 2300 Turnhout. Vermeld ‘Stripgids Academie’ in de mededeling. 

De lessen vinden plaats tussen 4 maart en 3 juni, telkens op zaterdag van 13 tot 16.30 uur. Thuisbasis is de Kunstencampus op Turnova, maar op 22 en 29 april verhuist het hele gezelschap naar het museumcafé van het Nationaal Museum van de Speelkaart.

"De School van Athene" Rafaël, Vaticaans museum