Expo ‘Marc Verhaegen: Een leven in (strip)tekeningen’

Je bent hier:  Home » Nieuws » Expo ‘Marc Verhaegen: Een leven in (strip)tekeningen’

Marc Verhaegen heeft er een carrière van 44 jaren tekenen opzitten. Hij werkte als animator onder andere mee aan De Wonderwinkel, Jan Zonder Vrees, Sesamstraat en Liegebeest. Zijn reizende expo is nu te zien in de openbare bibliotheek van Bornem.

In de jaren tachtig creëerde hij de underground-stripfiguren Fil Marver en Cycloman. Na het tekenen van drie stripalbums rond Boes werd hij gevraagd door Studio Vandersteen om mee te werken aan Suske en Wiske. Dat deed hij zestien jaar lang.  

Op deze tentoonstelling zien we een overzicht van zijn hele carrière. Zijn eerste cartoons, pentekeningen, etsen, linosneden uit de jaren zeventig. Zijn underground- en tekenwerk uit de jaren tachtig. Olieverfschilderijen, pasteltekeningen en een aantal originele stripplaten en tekeningen van Suske en Wiske uit de jaren negentig. En ten slotte tekenwerk vanaf 2005 tot nu.  

Na het tekenen van drie stripalbums rond Boes werd hij gevraagd door Studio Vandersteen om mee te werken aan Suske en Wiske. Dat deed hij zestien jaar lang

Nog tot zaterdag 25 februari 2023,  tijdens de openingsuren van de bib
Sint-Amandsesteenweg 41-43
2880 BORNEM

 

Bib Bornem
Gratis toegang