Ontdek Comic Quest, een interactief stadsspel in Turnhout!

Je bent hier:  Home » Nieuws » Ontdek Comic Quest, een interactief stadsspel in Turnhout!

Rock Paper Pencil is het creatieve stadsproject van Turnhout, waarbinnen Stripgids een van de sterkhouders is. Vrijdag 17 februari lanceerde Rock Paper Pencil Comic Quest, een interactief stadsspel waarmee je met je smartphone stripelementen in de stad opspoort terwijl je Turnhout op een andere manier leert kennen. 

Vanaf de krokusvakantie heeft de stad Turnhout dus een nieuwe attractie voor gezinnen: een verstripte stadswandeling die via augmented reality een extra laagje avontuur over het stadshart legt. De digitale generatie zal gemakkelijk zijn weg vinden in de bijhorende app, maar er bestaat bij de makers van Rock Paper Pencil geen twijfel over dat ook ouders én grootouders zich zullen laten meeslepen. 

Interactieve stadslegendenwandeling

Met Comic Quest wil Rock Paper Pencil strip en spel zichtbaar maken in de thuisstad van de grafische industrie, de Bronzen Adhemar-stripprijs en het kaartspel. Stripmaker en illustrator Wout Schoonis vertaalde vijf stadslegenden in tekeningen die voortaan op evenveel grote borden op toeristische plekjes in het centrum te vinden zijn. De Turnhoutse stadsgidsen leverden de verhalen aan die ze ook al jaren delen met de bezoekers die ze door de stad leiden.

Comic Quest is een perfecte mix van lokaal verleden met moderne technologie

‘Comic Quest is een perfecte mix van lokaal verleden met moderne technologie’, meent schepen van Cultuur Astrid Wittebolle. ‘Elke striptekening verhaalt met veel humor en een schat aan details een vaak vergeten fantastische historie. Maar er ontbreken altijd een paar elementen. Met hun smartphone kunnen de deelnemers die opsporen.’

 

Comic Quest

Schepen van Toerisme Stijn Adriaensens vult aan: ‘Met Comic Quest vervullen we onze aloude pioniersrol nog eens met verve: stadswandelingen zijn gemeengoed, een stripstadswandeling is al zeldzamer, een stripstadswandeling met augmented reality is ronduit vernieuwend.’

Comic Quest is een samenwerking tussen de stad Turnhout, de provincie Antwerpen, Rock Paper Pencil en Cartamundi. De app is beschikbaar voor iOS en Android en kan in Turnhout gespeeld worden sinds 17 februari 2023.

Wie meer wil weten over Comic Quest, krijgt de nodige info via Rock Paper Pencil om de app te downloaden en Turnhout te ontdekken op speelse wijze!