Jeugdboekenmaand 2023: Geluk

Je bent hier:  Home » Nieuws » Jeugdboekenmaand 2023: Geluk

Jeugdboekenmaand 2023 heeft aandacht voor geluk in de brede zin van het woord. Dat wil zeggen: over je hobby’s, passies, vrienden en andere zaken waar je gelukkig van wordt. Maar ook over de dagen dat je minder blij bent en je je angstig of eenzaam voelt.

Nog tot en met 31 maart wordt overal ten lande een waaier van activiteiten georganiseerd. Jeugdboekenmaand is een campagne voor kinderen en jongeren tussen 3 en 15 jaar. Tijdens deze maand wil Iedereen Leest aandacht vragen voor het plezier van lezen, voorlezen en naar illustraties kijken, aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod. Elk jaar staat er een ander thema centraal. Dat is dit jaar Geluk.

En wat zou een Jeugdboekenmaand zonder boeken zijn?

Hier vind je inspirerende boekentips voor lezers tussen 3 en 15 jaar. De boekentips en thema’s van afgelopen jaren vind je in dit overzicht. Je kan de boekentips van deze editie ook downloaden in een handige excel.
Er zijn ook heel wat strips te ontdekken!

Tijdens deze maand wil Iedereen Leest aandacht vragen voor het plezier van lezen, voorlezen en naar illustraties kijken, aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod

Doe mee met de Jeugdboekenmaand-wedstrijd! Van welk boek word jij gelukkig? Upload een vrolijk foto of een leuk filmpje, vertel waarom dit boek jouw geluksboek is en maak kans op mooie prijzen.

Thé Tjong-Khing, De dertig mooiste verhalen van de sprookjesverteller, uitgeverij Gottmer

Villa Verbeelding heeft ook een nieuwe tentoonstelling over de wolf en daar zitten ook enkele graphic novels bij. Daarover vind je alle info op de website.

Alle initiatieven van de Jeugdboekenmaand, oproepen en activiteiten (en nog veel meer) zijn netjes verzameld op de website.