Doe mee aan de internationale cartoonwedstrijd!

Je bent hier:  Home » Nieuws » Doe mee aan de internationale cartoonwedstrijd!

‘Kleur is de verwondering van het licht’, is een citaat van de dichter Marc Van Halsendaele (1921-2006). En tevens de titel van de tweede editie van de Internationale Cartoonwedstrijd van Cultuursmakers. Als u cartoonist bent, kan u nog tot en met de 31e augustus werk inzenden.

In 2021 organiseerde Cultuursmakers met de 100ste verjaardag van deze sociaal-culturele vereniging een internationale cartoonwedstrijd. En met succes!
Over het ontstaan van dit initiatief – als het Salon van de Vlaamse Humor in 1952 – kon u meer lezen in Stripgids #12. Dat artikel kan u gratis lezen op de website van Folio, en wel via deze link. Een fascinerend verhaal!

De vele inzendingen, de enthousiaste reacties en de unieke rondreizende cartoonexpo die volgde op de editie van 2021, deed Cultuursmakers besluiten om van de cartoonale een tweejaarlijks terugkerend event te maken. Het ene jaar ligt de focus op de wedstrijd, het jaar nadien op de rondreizende cartoonexpo.  

Over het ontstaan van dit initiatief – als het Salon van de Vlaamse Humor in 1952 – kon u meer lezen in Stripgids #12

Nog t.e.m. 31 augustus 2023 kunnen cartoonisten van over de hele wereld deelnemen aan onze cartoonwedstrijd en deze keer met als thema: ‘Kleur is de verwondering van het licht’. Cultuursmakers liet zich hiervoor inspireren door het gelijknamige citaat van de Vlaamse dichter Marc Van Halsendaele (1921-2006). Cartoons kunnen via het inschrijvingsformulier ingezonden worden met een maximum van 5 cartoons per deelnemer.

De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 9 februari 2024 in Sint-Truiden, waarna de 30 beste cartoons een jaar lang rondreizen in een expo doorheen Vlaanderen en Brussel.

Wij zijn zeer benieuwd naar jouw creativiteit en wensen je veel succes!

https://www.cartoons-cultuursmakers.be/

Lauwerkrans

Cultuursmakers is een sociaal-culturele vereniging in Vlaanderen en Brussel. Onze vereniging bestaat uit groepen vrijwilligers die kwaliteitsvolle en gevarieerde culturele activiteiten organiseren. Onze missie: mensen en cultuur dichter bij elkaar brengen.