Expotip: Marc Bell & Nina Van Denbempt.

Je bent hier:  Home » Nieuws » Expotip: Marc Bell & Nina Van Denbempt.

Het veelzijdige Brusselse grafische kunstencentrum Sterput / E² ontvangt binnenkort de Canadese kunstenaar Marc Bell en de Belgische kunstenaar Nina Van Denbempt. Met een wervelende expo van illustraties, tekeningen en experimentele strips… Fasten your seat belts!

Deze tentoonstelling brengt twee multidisciplinaire kunstenaars samen: Marc Bell en Nina Van Denbempt, bekend om hun experimentele stripverhalen die in de alternatieve pers worden gepubliceerd. In hun raadselachtige tekeningen en schilderijen zijn er bepaalde referenties naar strips en andere vormen van populaire cultuur. Vanuit deze gemeenschappelijke basis ontwikkelen deze twee kunstenaars een buitengewoon en uniek visueel universum, waarbij ze een verscheidenheid aan materialen en media gebruiken voor hun mix van tekst en beeld.

Ze maakt stripverhalen, schildert foto’s, overschildert gevonden foto’s, herontwerpt boek- en albumhoezen, schrijft, verzamelt, beeldhouwt, speelt muziek, verandert haar auto in een opzichtig roze altaar

NINA VAN DENBEMPT

Nina Van Denbempt studeerde illustratie aan de LUCA Hogeschool voor de Kunsten (Gent) en is een multidisciplinair kunstenaar. Ze maakt stripverhalen, schildert foto’s, overschildert gevonden foto’s, herontwerpt boek- en albumhoezen, schrijft, verzamelt, beeldhouwt, speelt muziek, verandert haar auto in een opzichtig roze altaar…

Van de ene techniek naar de andere, probeert ze een naïeve benadering te behouden in haar artistieke expressie om het onderliggende ongemak van de menselijke ervaring beter te delen. Via haar kunst deelt Nina intieme ervaringen in de hoop een tegengif tegen ironie te vinden en te ontsnappen aan de verdovende effecten van angst en schaamte.

De terugkerende thema’s in Nina’s werk, zoals angst, mislukking, existentiële terreur, eenzaamheid, geestelijke gezondheid en feminisme, zijn gekoppeld aan ervaringen uit het echte leven waar ze mee omgaat door middel van haar artistieke creaties.

https://ninavandenbempt.tumblr.com/
https://www.instagram.com/nina_vandenbempt/

Marc Bell

MARC BELL

Marc Bell is beeldend kunstenaar en striptekenaar. De raadselachtige strips van Bell, die verschenen in Canadese en Amerikaanse undergroundkranten en onafhankelijke tijdschriften, versmelten met ongelijksoortige invloeden uit de 20e-eeuwse populaire kunst. Deze strips zijn verzameld in verschillende boeken (Worn Tuff Elbow, Hot Potatoe [sic], Pure Pajamas), waarvan er twee zijn vertaald in het Frans (Stroppy (2018) en Shrimpy & Paul (2010)).

Samen met andere Canadese kunstenaars heeft Bell deelgenomen aan de evolutie van de “doodler” beweging, een vorm van multi-hand tekenen die tekst en beeld vermengt. Deze beweging is gedocumenteerd in verschillende tentoonstellingen, waaronder het boek Nog A Dod (2006). In zijn schilderijen gebruikt Bell verschillende materialen om excentrieke assemblages van semi-abstracte beelden en tekst te creëren. Onlangs nam Bell deel aan de tentoonstellingen THIS IS SERIOUS: Canadian Indie Comics in de Hamilton Art Gallery (Hamilton, CA) en Exhibition Kramers Ergot in Formula Bula (Parijs, FR).

https://marcbelldept.com/
https://www.instagram.com/marcbelldept/

Nina Van Denbempt

Praktisch

Marc Bell & Nina Van Denbempt
Opening donderdag 7 september van 17u tot 20u
Van donderdag 7 september tot zondag 22 oktober 2023

Sterput – Lakenstraat 122 – 1000 Brussel
De galerie is open van 17u tot 20u op donderdag, van 14u tot 18u op vrijdag, zaterdag en zondag.

https://sterput.org/
https://www.facebook.com/sterput.bxl/
https://www.instagram.com/sterput.bxl/