Zondag: Rock Paper Pencil Festival 2023!

Je bent hier:  Home » Nieuws » Zondag: Rock Paper Pencil Festival 2023!

Op zondag 12 november 2023 palmen striptekenaars en bordspelmakers de Warande in Turnhout weer in voor het jaarlijkse orgelpunt: het gratis Rock Paper Pencil Festival!

Rock Paper Pencil zet zich al sinds 2018 in voor stripmakers, illustratoren en bordspelontwerpers. Het Turnhoutse project ondersteunt creatieve vakmensen in hun ondernemerschap en blaast tegelijkertijd de grafische traditie van de stad en de bredere regio nieuw leven in. Met het FabLab2300, expo’s, interventies in het straatbeeld en community-building, zet Rock Paper Pencil de stad opnieuw op de kaart als creatieve hub.

Onder het motto “voor al uw strip- en bordspelhonger” biedt het festival een veelzijdig programma waarbij interactiviteit de rode draad is, want ook de bezoeker gaat zelf aan de slag. In de Warande ligt de nadruk op strips, illustratie en grafiek. In de Kuub krijgen bordspellen, kaartspellen en role-playing games alle aandacht.

Onder het motto “voor al uw strip- en bordspelhonger” biedt het festival een veelzijdig programma waarbij interactiviteit de rode draad is

Bezoekers kunnen kiezen uit tal van activtiteiten. Volg workshops bij striptekenaars en leer nieuwe technieken bij of test de meest recente boardgames uit. Ga luisteren naar sprekers uit de strip op het Stripgids Salon, bekijk de expo rond striptekenaar Midam (bekend van Kid Paddle en Game Over), speel tussendoor een van de spel-prototypes en geef feedback aan de makers.

Leg je oor te luisteren tijdens een panelgesprek over de evolutie van bordspellen. Druk je eigen kaarten, beschilder een miniatuurfiguurtje of leef jezelf in als personage tijdens een role-playing game. Kaaiman speelt een gloednieuw theaterstuk Mens Erger Je Niet! gebaseerd op bordspellen en in de bib maak je zelf tekstballonnen. Of lees een strip in bad onder muzikale begeleiding!

Kortom: op Rock Paper Pencil Festival ontdek je de wereld van strips en bordspellen in al haar facetten of je nu 7 of 77 bent, lezer, speler of maker.

Rock Paper Pencil Festival
12 november 2023, 10u-18u
Cultuurhuis de Warande, Turnhout

GRATIS

Ontdek het volledige programma!