Boerke is terug op Canvas!

Je bent hier:  Home » Nieuws » Boerke is terug op Canvas!

Het tweede seizoen van ‘Boerke’, de humoristische animatiereeks van De Hofleveranciers, zal vanaf maandag 4 december op Canvas te zien zal zijn. In 52 afleveringen van ongeveer 2 minuten zien we de avonturen van antiheld Boerke, herkenbaar aan zijn grote snor. Boerke is de universele loser. Al is hij de ene keer een boer, een clown, een artiest of een superheld, het loopt sowieso elke keer  opnieuw fout af.

 

Ook in dit tweede seizoen van Boerke volgen we de avonturen van de anti-held met zijn grote snor, die steevast het ongeluk aan zijn kant heeft. Zijn naïviteit, egocentrisme, ijdelheid en onhandigheid, zowel op praktisch als op sociaal vlak, maken van hem een charmante en universele loser. Het loopt steeds opnieuw fout af voor Boerke, of hij nu een boer of een clown is, een artiest of een superheld. De tekortkomingen en zwaktes van Boerke zijn echter vaak herkenbaar voor de kijker waardoor er naast leedvermaak, toch ook vaak medelijden en sympathie wordt opgewekt voor Boerke.

Met de blik van een alien

Boerke heeft geen idee hoe je sociaal wenselijk gedrag vertoont en hoe de maatschappij in elkaar zit. Hij bekijkt onze wereld als het ware als een alien. Hij start altijd met de beste intenties, maar de zaken draaien steeds anders uit dan hij had gehoopt en/of verwacht. Ondanks zijn vele menselijke tekortkomingen voelt de kijker toch sympathie voor Boerke en kunnen zij zich met het personage  identificeren, want er zit een beetje Boerke in elk van ons.

Boerke is de universele loser. Al is hij de ene keer een boer, een clown, een artiest of een superheld, het loopt sowieso elke keer  opnieuw fout af

Net zoals in de strips worden er geen dialogen gebruikt. Boerke zegt niets maar communiceert door middel van gegrom. De muziek, die speciaal gecomponeerd en ingespeeld werd door Flip Kowlier én de geluidseffecten (door foley-artiest Bram Braem van Option Media) worden hierdoor wel nog extra belangrijk omdat deze volledig in dienst staan van de grap, en het verhaal. 

De reeks werd geanimeerd en geregisseerd door animatiestudio Fabrique Fantastique. Het stemmenwerk is van Jos Dom (Boerke), Maaike Cafmeyer (vrouwelijke rollen) en Peter Van Gucht (mannelijke rollen).

Boerke (c) Pieter De Poortere - De Hofleveranciers

Vanaf 4 december gaat Canvas zijn TV-avond om 19u55 openen met de humoristische animatiereeks Boerke en sluit een andere aflevering de avond af. Canvas bestelde een tweede seizoen omdat het eerste seizoen succesvol was en goede reacties teweegbracht. 

Expo Klare lijn, zwarte humor

En er is nog meer nieuws over Boerke. Tussen 7 en 30 december is er in de Brusselse galerij Champaka een verkoopsexpo met werk van Pieter De Poortere. Meer info vind je op de website van Champaka.