Nieuwe Garde Stripmarkt ‘24

Je bent hier:  Home » Nieuws » Nieuwe Garde Stripmarkt ‘24

Op 9 maart 2024 is het weer zover: dan vindt de 3e editie van de Nieuwe Garde Stripmarkt plaats! De locatie is wederom het Academiehuis (Grote Kerk) te midden van Zwolle. Meer dan honderd jonge, aanstormende en vernieuwende stripmakers zullen hier hun werk tonen en verkopen. Naast stripmakers vind je er ook uitgevers en stripboekwinkels. Er zullen diverse workshops, voor zowel kinderen als volwassenen, te doen zijn. Leer hoe je je eigen strookstrip tekent of je eigen papier maakt. Daarnaast is er een expositie te bewonderen van de studenten Comic Design van ArtEZ. Het Academiehuis is geopend van 10:00 tot 17:00 uur en de toegang voor de stripmarkt is gratis.

Netwerkborrel voor stripmakers

Afsluitend zal er nog een netwerkborrel plaatsvinden bij het nabijgelegen café DAVO. De borrel is in samenwerking met collectief KAF. Naast gezellig biertjes drinken en netwerken zullen er ook tekenspellen worden gedaan en is er een KAF-expositie te bewonderen. De borrel start om 17:30 uur op de bovenetage van DAVO en loopt door tot 21:00 uur. Deze borrel is uitsluitend voor stripmakers/uitgevers/redacteuren.

Er zullen diverse workshops, voor zowel kinderen als volwassenen, te doen zijn. Leer hoe je je eigen strookstrip tekent of je eigen papier maakt

Adres Academiehuis: Grote Markt 18, 8011 LW Zwolle

Adres DAVO: Grote Kerkplein 9, 8011 PK Zwolle

Over de Nieuwe Garde

De Nieuwe Garde is een enorme manifestatie van jonge, aanstormende en vernieuwende stripmakers. De Nieuwe Garde publiceerde eerder een magazine, anthologie met verzameld werk van 57 makers en organiseerde tot nu toe drie keer jaarlijks het Nieuwe Garde Festival, de grootste manifestatie van striptalent in Nederland. Ook reisde de Nieuwe Garde af naar het grote Quai des Bulles stripfestival in St. Malo en bdBOUM festival in Blois om te exposeren en live te tekenen voor het publiek. Meer info is te vinden op: 9ekunst.nl/nieuwegarde

Ook kun je de Nieuwe Garde volgen op Instagram onder de naam @nieuwegardefestival

De Nieuwe Garde Stripmarkt is een initiatief van stichting 9eKunst en wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de gemeente Zwolle, ArtEZ hogeschool voor de kunsten, het Hervormd Weeshuis, Gastvrij Zwolle, het Zwollefonds en het Pictoright Fonds.