Stripgids Salon 23 februari: tekenaar ‘Blake & Mortimer’ naar Turnhout

Je bent hier:  Home » Nieuws » Stripgids Salon 23 februari: tekenaar ‘Blake & Mortimer’ naar Turnhout

Het Stripgids Salon, de live talkshow over strips met stripmakers, zal ook in 2024 – het jaar waarin Stripgids zijn vijftigste verjaardag viert – driemaal in Turnhout te bewonderen zijn. Wegens succes verlengd dus. En de organisatoren, Bibliotheek Turnhout en Stripgids, pakken voor de eerste editie op 23 februari in de Warande al meteen uit met een klepper van formaat.

Peter van Dongen, tekenaar van de Belgische stripklassieker Blake en Mortimer, neemt plaats in het gezelligste salon van Vlaanderen.

Peter van Dongen, tekenaar van de Belgische stripklassieker Blake en Mortimer, neemt plaats in het gezelligste salon van Vlaanderen

Het Stripgids Salon zet zijn succesverhaal dus voort in 2024. Stripgids en de bibliotheek slagen er samen in om iedereen die in de stripwereld hot en trending is naar Turnhout te halen. Absoluut onmisbaar voor al wie een passie heeft voor strips en beeldverhaal of een liefhebber is van de negende kunst. Er is ook telkens een primeur te rapen. Op 23 februari om 19u30 mag de vaste presentatrice VRT-journaliste Marjan Temmerman weer vier interessante gasten uit de stripwereld in haar Salon ontvangen.

Stripgids Salon

BLAKE EN MORTIMER

Met Peter van Dongen hebben ze al meteen een internationale ster te gast. Eind jaren 1990 bekend geworden door zijn graphic novel Rampokan, op de stripkaart gebleven door zijn stripbewerking van Adriaan van Dis’ boek Familieziek en de striphemel ingeschoten toen hij in 2018 strips van dé Belgische klassieker bij uitstek ‘Blake en Mortimer’ begon te tekenen. Korte samenvatting: een heel grote stripmeneer.

BRUISEND MUSEUM

De tweede gast is Isabelle Debekker. Zij leidt sinds november 2019 het Brusselse stripmuseum. Vier maanden na haar aanstelling ging de pandemie van start. Nu, vier jaar later, mogen Debekker en haar team trots zijn op een museum dat de bezoekerrecords opstapelt, een plek die bruist en er is voor jonge en oude stripauteurs. En met heel wat expo’s die op stapel staan. Genoeg gespreksstof dus.

SHIT, IK BEN DERTIG

Nanoe Carremans is nog zo’n straffe stripmaakster. In maart verschijnt haar strip Shit ik ben al dertig bij uitgeverij Lannoo. Daarin toont ze leeftijdsgenoten dat “ik doe maar wat” ook een valabel plan is. En dat lachen gezonder is dan piekeren. Illustratrice, juf en creatieve duizendpoot. De Antwerpse stripmaakster is van alle markten thuis.

BLIJ WEERZIEN

Een blij weerzien wordt het dan weer met de winnaar van de Willy Vandersteenprijs van 2019, Wauter Mannaert. Hij won toen met zijn Yasmina-strip maar komt nu naar Turnhout met een andere strip. De queeste, vers in de winkel en uitgegeven door Le Lombard. Een strip die Mannaert in de wereld van Koning Arthur doet verzeilen. Dat doet hij niet alleen, de Brusselse striptekenaar werkt samen met de Franse jeugd- en stripauteur Frédéric Maupomé.

Schrijf snel in! 
vr 23 feb ’24 | 19:30 tot 21:30 | de Warande

Stripgids Salon is  gratis en een samenwerking van Stripgids met Bibliotheek Turnhout, met de steun van Literatuur Vlaanderen.